UFC

Nevjerojatan plan UFC-a: Zbog boraca unajmili privatni otok

Ilustracija: Getty Images / Guliver image

NAJJAČA svjetska borilačka promocija UFC odupire se pandemiji koronavirusa i najavljuje plan za održavanje eventa UFC 249 18. travnja.

Sport je zbog koronakrize paraliziran u cijelom svijetu, ali UFC nema namjeru odustati od natjecanja. Lokacija na kojoj će se potući UFC-ovi borci još se drži u tajnosti, ali prvi čovjek promocije Dana White u razgovoru s TMZ-om i ESPN-om otkrio je dio plana. Mečevi bi se održavali svakog tjedna, a lokacija je rezervirana na dva mjeseca.

"Osigurat ću jedan otok kako bismo mogli održati mečeve", kazao je White. 

UFC bi tako doskočio zatvorenim granicama Sjedinjenih Američkih Država koje tek čekaju vrhunac pandemijske krize.

"Radimo na infrastrukturi na privatnom otoku. Polako se vraćamo u normalu s rasporedom", smatra White te objašnjava kako bi izgledao dolazak boraca na još uvijek skrivenu otočnu lokaciju.

"Borci neće znati kamo idu, mi ćemo ih prevesti avionom", priča White, napominjući kako će sve osobe koje sudjeluju u organizaciji događaja biti testirane na koronavirus prije ulaska u dvoranu. 

White je potvrdio i kako nije istina da Joe Rogan, slavni komentator i podcaster, neće komentirati UFC 249.

"To je sranje, naravno da će Rogan biti tamo", kazao je White. 

Khabib Nurmagomedov, pak, neće biti tamo jer zbog pandemije ne može napustiti Rusiju, ali UFC je potvrdio meč između Tonyja Fergusona i Justina Gaethjea koji će se boriti za privremeni pojas u lakoj kategoriji.

Dogovoreno je 12 mečeva, a isto toliko imena ispalo je iz originalnog rasporeda zbog koronakrize.

Pročitajte više