NBA

Nevjerojatni Latvijac i nesmotreni suigrač slomili srce Nikoli Jokiću

Foto: Guliver

JOŠ JEDNA velika predstava Nikole Jokića je propala zbog njegovih suigrača. Srpski je centar zabio 33 koša uz devet asistencija i sedam skokova, ali njegovi su Denver Nuggetsi izgubili kod slabašnog Washingtona 130:128 slobodnim bacanjima u posljednjoj sekundi utakmice.

Trener Nuggetsa Michael Malone dan ranije je govorio kako Jokić ne može sam nositi momčad i da treba pomoć suigrača. Jamal Murray odgovorio je na prozivku s 35 koševa, devet skokova i šest asistencija, ali sve je upropastio JaMychal Green u samoj završnici.

Green je prvo faulirao Bertansa na trici devet sekundi prije kraja, a Latvijac je pogodio sva tri slobodna bacanja za vodstvo 128:125. Odgovorio je Murray nevjerojatnom dalekometnom tricom. 

VIDEO: Arena Sport

Ali do kraja su ostale dvije sekunde, dovoljno da Green napravi još jedan prekršaj i omogući Bradleyju Bealu da desetinku prije kraja iz slobodnih bacanja donese Wizardsima tek devet pobjedu sezone.

VIDEO: Arena Sport

Bertans je odigrao utakmicu karijere s 35 koševa i devet od 11 pogođenih trica. Beal je zabio 25, a Russell Westbrook ostvario je triple-double s 12 koševa, 12 asistencija i 13 skokova.

VIDEO: Arena Sport

Jokiću je ovo bila tek treća utakmica sezone, a druga uzastopna, u kojoj nije ostvario double-double. Nuggetsi su ovim porazom pali na osmo mjesto Zapada s omjerom 15-13.

Pročitajte više