Nevjerojatno je što smo gledali! Ova Hrvatska je čudo

HRVATSKI rukometaši potpuno su deklasirali Španjolce u prvom kolu Europskog prvenstva i stigli do velike pobjede od 39:29. Hrvatska nije mogla ni zamisliti bolji početak Eura. Izdominirala je jednu od najjačih reprezentacija svijeta i osvojila vrlo važna dva boda. Veličanstvenu pobjedu za Index je komentirao legendarni Mirza Džomba.

Ne vjerujem da se ovo dogodilo, ne vjerujem da sam ovo pogledao. Čudo. Netko je ugasio svjetlo Španjolcima. Nakon prvog, odličnog prvog poluvremena mislio sam: ''OK, igramo dobro, samo da izdržimo do kraja, da što bezbolnije izađemo iz crnih rupa koje nas čekaju.'' Čekao sam taj pad, ali srećom, nisam ga dočekao. Ne samo da se to nije dogodilo, ne samo da nismo pali nego smo nakon odličnog prvog poluvremena odigrali savršeno drugo. Euforija, koju posljednjih godina nismo imali, sad se vraća i to treba iskoristiti. 

Ova pobjeda nam je trebala baš sada

Ovakva pobjeda, nakon nekoliko godina loših rezultata, pod hitno nam je trebala i došla je u idealnom trenutku. Vjerujem da će ovi momci ponovno vratiti rukomet tamo gdje je bio svih ovih godina. No sad treba biti pametan i mudar te odigrati šahovski. U fantastičnoj smo poziciji, imamo sad sve u svojim rukama i bila bi katastrofa da ovu pobjedu ne iskoristimo. Treba ići utakmicu po utakmicu, odraditi sve kako treba jer se sve ovo može poništiti za tri dana. 

Ne sjećam se kad sam gledao zadnji put ovakvu Hrvatsku

Nakon ovakve partije, glupo bi bilo što secirati i tražiti razloge zbog čega smo uništili jednu od najboljih reprezentacija svijeta. Sve je funkcioniralo savršeno. Baš sve. Ne sjećam se stvarno kad sam zadnji put gledao ovako dobru i moćnu Hrvatsku. Ne znam jesu li porazi prethodnih nekoliko godina bili samo dio odrastanja i sazrijevanja, nadam se da je to u pitanju, jer ovo je bilo nešto čudesno. Brzo, kreativno, atraktivno. Hvala izborniku i momcima na svemu. 

Pročitajte više