ANDREJ KRAMARIĆ

Nevjerojatnog Kramarića slave suigrači: Čaroban je

Foto: Getty Images / Guliver Images

ANDREJ KRAMARIĆ odigrao je jednu od najboljih utakmica u svojoj karijeri. U posljednjem kolu Bundeslige na gostovanju kod Borussije Dortmund zabio je četiri gola za 4:0 pobjedu.

Kramarić je pritom postavio brojne rekorde. Hrvatski reprezentativac je postao prvi igrač u povijesti Bundeslige koji je Dortmundu u gostima uspio zabiti četiri gola, prema podacima stranice Squawka Football.

Također, Hrvat je prvi napadač u povijesti Hoffenheima s četiri gola u jednoj utakmici Bundeslige. Uz to, Kramarić je prvi čovjek koji je Dortmundu četiri gola zabio još od Rudija Völlera, koji je isto napravio u domaćoj pobjedi Werdera protiv Borussije 7. prosinca 1984. 

Ovo mu je 12. gol u 20. utakmici sezone. Kramarić je kroz cijelu sezonu imao velikih problema s ozljedama, a najviše ga je mučilo koljeno, koje je i operirao prošlog ljeta. Kasnije su krenuli i problemi s gležnjem.

"Kramarić je čaroban"

Nakon utakmice Kramariću su se naklonili i suigrači.

"Andrej je odigrao odličnu utakmicu. Svi smo jako sretni zbog njega. Osobno je imao jako tešku sezonu, no radi veliku razliku svaki puta kada je na terenu. Vidjelo se da želi pobjedu više od Dortmunda", rekao je ofenzivac Hoffenheima Robert Skov.

Golman Hoffenheima Oliver Baumann otišao je korak dalje u pohvalama.

"Andrej je jednostavno igrač koji radi razliku. Kada se vratio treninzima nakon ozljede mislili smo da je možda na 80%. Sada je odjednom čaroban. Računamo na njega, uvijek navlači nekoliko igrača na sebe. Jednostavno smo sretni što je s nama", napominje Baumann, a njegove riječi prenosi službena stranica kluba.

Pročitajte više