New Jersey u finalu istoka

U SINOĆNJEM, četvrtom dvoboju u Bostonu New Jersey je pobijedio 110:101 nakon dva produžetka. U finalu Istoka prošlogodišnji prvaci te konferencije čekaju boljega iz dvoboja Detroit - Philadelphia.

Četvrta utakmica ponudila je izuzetna uzbuđenja, igra se dvostruki produžetak u kojem su gosti imali jače adute - izvanrednog Jasona Kidda (29, 10 skokova, 8 asista) i Kenyona Martina (22), koji je u dodatnih deset minuta zabio devet koševa.

"Jason i Kenyon su naše vođe, a tako su se sinoć ponašali na terenu. Prije utakmice smo se zakleli da nećemo iz Bostona bez pobjede. Svakako je bilo teško jer su i oni željeli pobjedu više no išta", kazao je trener Netsa Byron Scott.

Netsima je to tek treći puta u povijesti da su u doigravanju prošli čuvene Celticse, a ovaj puta se to očekivalo jer su ih ove sezone pobijedili u 10 od ukupno 11 odigranih utakmica. Richard Jefferson (15), Kerry Kittles (14) i Rodney Rogers (12) bili su iznad deset postignutih koševa za New Jersey, dok su Paul Pierce (27, 10 skokova, 7 asista), Tony Delk (23), Antoine Walker (20) i Eric Williams (18) bili najbolji kod Celticsa.

Najveću priliku za pobjedu domaćini su, točnije Pierce, propustili na kraju prvog produžetka, no pokušaj trice najboljeg strijelca Bostona odbila se od obruča.


Pročitajte više