New Orleans razbio San Antonio

KOŠARKAŠI New Orleansa i Detroita ostvarili su prve pobjede u polufinalima svojih konferencija. Uvjerljivo su pobijedili San Antonio i Orlando.
 
New Orleans je na svom parketu pobijedio San Antonio 101:82, a ključna je bila njihova serija 13:0 u trećoj četvrtini. Nakon prvog poluvremena čak su gosti imali malu prednost (49:45), ali su u nastavku ukupno zabili samo 33 poena.

Rezignirajuću večer je imao Tim Duncan koji je pogodio samo jedan od devet šuteva, te je uz pet poena skupio samo tri skoka i dvije asistencije. Time je San Antonio izgubio bitku pod koševima, a na drugoj strani je David West bio sjajan sa 30 poena i devet skokova.

Chris Paul je za domaće dodao 17 poena i imao je 13 asistencija, dok je Predrag Stojaković dodao 22. Kod San Antonija su najbolji bili Tony Parker sa 23 poena i po pet asista i skokova, te Manu Ginobili s 19 poena, sedam asistencija i šest skokova.

Vrlo slična je bila utakmica u Detroitu, gdje su se gosti iz Orlanda dobro držali nakon prvog poluvremena (43:42 za Detroit), no uslijedio je žestoki pad u nastavku i Detroit je lako došao do startne pobjede (91:73).


Orlando je imao dvostruko više izgubljenih lopti (13:6), a u tom dijelu kada se lomila utakmica pokazali su mnoštvo nervoze, pa su tehničke pogreške dobili Rashard Lewis i Hedo Türkoglu.

Chauncey Billups je za domaćine postigao 19 poena uz sedam asistencija, Hamilton je dodao 17, a Prince i Maxiell po 12. Kod Orlanda su Lewis i Turkoglu zabili po 18, dok je podbacio Dwight Howard sa samo 12 poena i osam skokova. Da stvar bude gora, najbolji igrač floridskog sastava napustio je igru u posljednjoj minuti treće četvrtine zbog ozljede nožnog palca. U klubu ipak očekuju da će zaigrati u subotu.

NBA liga, doigravanje, 2. krug:

Istočna konferencija

Detroit (2) - Orlando (3) 91:73

Zapadna konferencija

New Orleans (2) - San Antonio (3) 101:82 

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više