HRVATSKI NOGOMETAŠI

New York Times: Real je slavio, a Modrić stajao i zaprepašteno gledao

Foto: Profimedia

NEW YORK TIMES pola velikog teksta o Karimu Benzemi povodom njegove partije života protiv Chelseaja posvetio je Luki Modriću, odnosno njegovoj sjajnoj asistenciji za drugi od tri Benzemina gola za pobjedu 3:1 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka. To što je Benzema Modrićevo sjajno, ali teško uhvatljivo dodavanje pretvorio u krasan gol NYT koristi kao dokaz, ali i metaforu Benzemine genijalnosti. 

"Modrić je do sada vidio i uradio sve"

Pod naslovom "Karim Benzema, najsigurnija od sigurnih Realovih oklada, kod Chelseaja je potvrdio da je Realov mozak i srce", jedan od najuglednijih listova svijeta piše: "Luka Modrić do sada je vidio sve što se može vidjeti. Osvojio je četiri Lige prvaka, igrao finale SP-a, proveo desetljeće u Realu s nekim od najboljih nogometaša svijeta. On sam je jedan od najboljih u svojoj generaciji.

"Stajao je na rubu kaznenog prostora i divio se svojoj kifli"

Modrića, dakle, nije lako impresionirati ni iznenaditi. Ipak, malo nakon 20. minute utakmice Chelseaja i Reala, Modrić je vidio nešto što mu je uspjelo napraviti oboje. Stajao je na rubu kaznenog prostora suparnika i divio se letu lopte koju je poslao centaršutom. Imao je s čim biti zadovoljan: vješto zavrnuta lopta koja bježi od golmana Mendyja prema Modrićevom suigraču Benzemi. 

Oko vješto poput Modrićevog, ipak, primijetilo je da putanja lopte i pozicija igrača kojem je namijenjena nisu savršeno sinkronizirani. Benzema je, naime, bio malo previše ispred ili je lopta išla previše iza. Bježala je samo par centi, ali Modrić je to primijetio. On zna koliku razliku radi takvo naoko malo odstupanje. Ipak, nije sve bilo izgubljeno.

"Benzema je imao nekoliko opcija. Odabrao je onu koju nitko nije očekivao"

Benzema je imao opcija. Najočitija je bila ona da loptu zabije prizemno u Mendyjevu desnu stranu. Ili možda da ponovi udarac glavom kojim je nešto ranije zabio prvi gol tako snažno da ga Chelseajev golman nije ni vidio. Možda je čak Benzema imao vremena smiriti loptu i onda je s poda ubaciti u gol. Međutim, čak ni Modrić nije mogao predvidjeti ono što je slijedilo.

Benzema je, nagnut prema natrag, loptu udario lagano, gotovo nježno, prema Mendyjevom golu. Lopta upućena trzajem glave visila je u zraku "godinama" i bježala prema daljoj stativi. Bio je trenutak tišine dok su Mendy, Modrić i svi ostali na Stamford Bridgeu gledali gdje će pasti.

"Real je slavio, a Modrić je zaprepašten stajao"

Konačno, ugnijezdila se u maloj mreži. Dok je Benzema sa širokim osmijehom i raširenim rukama trčao prema Realovim navijačima, Modrić se i dalje činio zamrznut. Čekao je čas, možda i dva, prije nego što je samo malo skočio s podignutim rukama uz izraz nevjerice na licu. Ispada da, makar samo ponekad, Karim Benzema može iznenaditi čak i Luku Modrića."

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO JE MODRIĆ NAMJESTIO GOL KOJI JE ZADIVIO NYT

Pročitajte više