LIGE PETICE

Newcastle odabrao španjolskog stručnjaka za svog novog trenera

Foto: Michael Sohn/AP Photo/Guliver

NEWCASTLE UNITED još uvijek nije potpisao trenera koji bi klub, u koji je ušao kapital saudijskih investitora, trebao povesti prema vrhu engleskog nogometa. Prema pisanju The Guardiana, sad je korak bliže tome.

Nasljednik otpuštenog Stevea Brucea trebao bi biti Unai Emery s kojim je klub trenutačno u pregovorima oko visine njegovih primanja. Iako postoji mogućnost da pregovori budu prekinuti, u ovom trenutku vladaju optimizam i nada da će četverostruki osvajač Europa lige već u subotu voditi momčad na gostovanju kod Brightona.

Sedam milijuna eura Villarrealu

Usuglase li Emery i Newcastle svoje ideje, klub iz Premiershipa trebat će još platiti Villarrealu odvođenje njegova trenera. Riječ je o iznosu od sedam milijuna eura.

S obzirom na to da saudijski vlasnici Newcastlea na ljeto planiraju investirati oko 300 milijuna eura u momčad, ovih sedam ne predstavlja nepremostivu prepreku.

Trogodišnji ugovor

Očekuje se da bi Emery trebao dati svoj pristanak i potpisati ugovor s novim klubom do četvrtka. The Guardian navodi da će on biti trogodišnji i da će španjolski stručnjak prema njemu zarađivati oko osam milijuna eura po sezoni.

Emery je u posljednjih deset godina trenerske karijere vodio Valenciju, moskovski Spartak, Sevillu, PSG i Arsenal prije no što je 2020. stigao u Villarreal i s njim u sezoni 2020./2021. osvojio Europa ligu pobijedivši u finalu na jedanaesterce Manchester United. Isto je natjecanje osvajao tri uzastopne godine na klupi Seville, dok je s Arsenalom izgubio finale. Na klupi PSG-a osvojio je u dvije godine jedno prvenstvo i još šest titula.

Pročitajte više