Nexe ispao iz Europske lige

Foto: Borna Jakšić/PIXSELL

RUKOMETAŠI našičkog Nexea oprostili su se od daljnjeg natjecanja u Europskoj ligi nakon što su i u uzvratnom dvoboju doigravanja za plasman u četvrtfinale izgubili od njemačkog RN Lowena, ovoga puta na gostovanju s 31:29. Uz 24:19 za njemački sastav iz prve utakmice prije tjedan dana u Našicama, RN Lowen je prošao dalje s ukupnih 55:48.

Predrag Vejin i Marko Bezjak postigli su po sedam golova za Nexe, dok je Jannik Kohlbacher bio strijelac osam pogodaka za RN Loewen. Ostaje dojam kako je Nexe u Njemačkoj ipak mogao do boljeg rezultata, ako već i ne do potpunog preokreta.

Dobra partija Nexea u uzvratu

Domaći su bolje otvorili dvoboj, sredinom prvog poluvremena vodili su 11:8, a onda je na vrata Nexea stao Moreno Car i s nekoliko sjajnih intervencija pokrenuo svoju momčad koja je serijom 7:2 stigla do prednosti 15:3 u 27. minuti, a pred kraj prvog dijela imala i napad kod prednosti od dva gola. No, s dvije olako izgubljene lopte Nexe je dopustio Lowenu odlazak na odmor s rezultatom 16:16.

I u nastavku je Nexe imao dva gola prednosti (22:20), ali dalje od toga nije mogao. Nakon dva promašena sedmerca Našičana, domaći su napravili odlučujuću seriju 6:0 te osigurali pobjedu i u uzvratnoj utakmici.

Pročitajte više