Esport

Neymar gol proslavio scenom iz kultne videoigre

Foto: EPA-EFE

NAJSKUPLJI nogometaš svijeta Brazilu je osigurao prolaz u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Rusiji tako što je prvo Meksiku postigao pogodak, a potom pred kraj utakmice i asistirao za drugi. Neymar možda nije u izdanju u kakvom su ga mnogi očekivali, ali i takav je najveća prevaga na terenu. Na najvećoj nogometnoj pozornici na svijetu Brazilac je pogodak proslavio na jedinstven način referirajući se na kultnu videoigru.

>Neymar briljira i van terena, pogledajte kako Brazilac uništava protivnike

>TAJNI NEYMAROV HOBI Evo kako se zabavlja najskuplji nogometaš na svijetu

I dok većina ljudi nije bila sigurna što to rade Neymar i društvo, svi oni koji su ikada zaigrali Counter-Strike: Global Offensive prepoznali su referencu. Nakon što je postigao pogodak Neymar je u slavlju otrčao do ruba igrališta, a za njim su krenuli i suigrači, redom Coutinho, Willian, Gabriel Jesus, Casemiro. Prije početka slavlja uz njih je bio u Paulinho, ali maknuo se kada je shvatio što spremaju. Nakon kratkog dogovora Neymar pokretom ruke kao da baca nešto na pod između igrača, a oni rukom pokrivaju oči i tapkaju na mjestu simulirajući tako bacanje "flešice" (svjetlosne granate za zasljepljivanje) među suigrače u CS:GO-u. To što su napravili Brazilci među CS:GO igračima poznato je i kao Flash dance.

A evo kako to izgleda u igri.

Neymar je veliki zaljubljenik u CS:GO, ali i neke druge pucačine iz prvog lica, o čemu smo već pisali. Nije ovo prvi put da slavi pogodak podsjećajući na neke situacije iz igre. Svjetsko prvenstvo Brazilcima nije omelo rutinu pa tako i u Rusiji igraju zajedno i to upravo ona četvorica igrača koja su s Neymarom proslavila pogodak. Na slavlje je šalom odgovorio i Valve na službenom Twitteru, gdje su zamolili Neymara da upozori suigrače prije nego što baci flash kako bi mogli okrenuti leđa.

Osim toga, veliki broj brazilskih reprezentativaca prati i CS:GO esport i tim koji trenutno nastupa pod imenom Made in Brazil (nekad SK Gaming). Radi se o izvrsnoj ekipi koja u posljednje vrijeme ne može pronaći pravu formu, a u trenutku pisanja članka taman su započeli natjecanje na ESL One turniru u Kölnu. Nema sumnje da uzajamna podrška između izabrane vrste i najboljih brazilskih CS:GO igrača traje i za vrijeme Svjetskog prvenstva. 

Screenshot: Instagram

Nisu Brazilci jedini gejmeri na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Dok oni igraju CS:GO, većina ipak igra Fortnite. Iznimno je popularan među reprezentativcima Engleske koji često zajedno igraju, a Dele Alli ponekad to prenosi na Twitch platformi. Jesse Lingard je svoj pogodak protiv Paname proslavio plesom iz igre. To je često prošle sezone radio i Antoine Griezmann,a li njegov pravi ples u Rusiji tek očekujemo. Belgijac Michy Batshuayi je također dobro upoznat s igrom, ali on je svoj zgoditak želio proslaviti na drugačiji način i u tome uspio. Sigurno i među nogometašima drugih reprezentacija ima hrpa gejmera, ali izgleda kako su Englezi i Brazilci najzagriženiji. Možda se čini banalno, ali igranje videoigara s prijateljima ili suigračima također doprinosi suradnji, odnosu, razvoju komunikacije i opuštanju. Engleska i Brazil igraju dobro, možda i videoigre imaju nešto s time. 

>Što radi Harry Kane kad ne trpa u Rusiji? Igra najjaču videoigru

>Svi žele proslavu blesavog Belgijca u novoj FIFA-i

Pročitajte više