LIGE PETICE

"Neymar je na razini Messija i Ronalda"

Foto: EPA-EFE

MARCELO TEIXEIRA, bivši predsjednik Santosa, brazilskog kluba iz kojeg je Neymar kao mladić otišao u Barcelonu, tvrdi da Neymar ima talent da dođe do razine Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

Neymar je prije dvije godine napustio Barcelonu u najvećem transferu u povijesti nogometa. Otišao je u PSG za 222 milijuna eura kako bi se maknuo iz sjene Lionela Messija, ali brzo je požalio zbog takvog poteza. Ozljede i neispunjena očekivanja u Ligi prvaka obilježile su njegove dvije godine u Parizu. Sada se želi vratiti u Barcelonu, ali i Real čini sve kako bi doveo Brazilca.

Teixeira je bio predsjednik kluba kada je spriječio odlazak Neymara u Madrid dok je još bio 14-godišnjak. Za njega ga vežu lijepe uspomene pa ne čudi da toliko hvali brazilskog superstara. Neymar trenutno samo trenira s PSG-om, još nije nastupio ove sezone i Teixeira mu savjetuje da igra nogomet, čak i ako mu povratak u Španjolsku propadne.

Skoro otišao u Real kao 14-godišnjak

"Neymar je jedan od najboljih nogometaša svijeta. Kada pogledate njegovu individualnu kvalitetu vjerujem da je na razini Messija i Cristiana Ronalda. Vjerujem da ćemo vidjeti takvu situaciju. Savjetujem mu da igra nogomet i pokaže jedinstvene vještine koje posjeduje. One su proizvod napornog rada i predanosti, ali najviše ovdje govorimo o talentu koji mu je bog dao", rekao je Teixeira za španjolski AS pa nastavio o tome kako bi se Neymar snašao u Realu:

"Vidjet ćemo hoće li tamo završiti, ali on je igrač koji bi napravio razliku u bilo kojoj ekipi. Želio je tamo otići kao 14-godišnjak, ali uspjeli smo ga zadržati tako što smo napravili dogovor s njegovim ocem koji je obitelji donio milijun dolara. Cijeli odbor kluba mislio je da sam lud, ali znao sam da je Neymar poseban talent. Bilo ga je ključno zadržati, a poslije smo ostvarili sjajne rezultate s njim. Bila je to teška odluka koju sam donio na svoju ruku u tom trenutku, ali morao sam tako napraviti."

Pročitajte više