Neymar o najtežem trenutku karijere: ''To me uništilo''

Foto: EPA

NEYMAROV potencijalni transfer u Real Madrid proteklih je mjeseci svakodnevno punio rubrike svjetskih medija. Međutim, posljednjih dana najave spektakularnog transfera - navodno vrijednog oko 300 milijuna eura -  naglo su splasnule.

Neymar (26) primirio je javnost službenim saznanjem kako neće napustiti Paris Saint-Germain. Barem ne u tekućem prijelaznom razdoblju.

"Ostajem! Imam ugovor s Paris Saint-Germainom. Neću promijeniti svoje mišljenje. Nadam se kako će sljedeća sezona biti još uspješnija. Svima je poznato koliko mi je stalo do Paris Saint-Germaina. Ne želim otići bez dubljeg traga", izjavio je za francuske medije i potvrdio kako ga je dolazak Gianluigija Buffona uvjerio da pariški klub nije odustao od Lige prvaka.

"Bit će mi čast dijeliti svlačionicu sa sjajnim vratarom kao što je Gianluigi Buffon. Njegovi uspjesi dovoljno govore. Njegovo znanje i iskustvo bit će nam od velike koristi."

Nije prešutio odgovor na pitanje vezano za (pre)ranu eliminaciju Brazila sa Svjetskog prvenstva u Rusiji porazom protiv Belgije u četvrtfinalu.

"Izrazito sam emotivno podnio ispadanje. Može se reći da me ispadanje i psihički uništilo. Nikada nisam osjetio takvu tugu u svojoj karijeri. Bio sam vrlo tužan, ali tuga, nasreću, ne traje vječno. Okružen sam obitelji i prijateljima koji me ne žele gledati loše raspoloženog."

Pozdravio je transfer Cristiana Ronalda u Juventus. Dugo se vremena spekuliralo kako bi portugalski superstar mogao otići u Paris Saint-Germain, ali Neymar će na svoju sreću ipak i dalje biti prva zvijezda francuskog kluba. 

"Dolazak Ronalda u Torino promijenit će talijanski nogomet Calcio će biti baš onakav kakav je bio kada sam bio klinac. Serie A vraća se ondje gdje je joj mjesto. Inače, Ronaldo je veliki igrač, nogometna legenda. Njegova odluka sigurno nije bila lagana, ali sretan sam što je donio. Želim mu mnogo sreće, ali ne i protiv Paris Saint-Germaina", zaključio je Brazilac koji je u francusku prijestolnicu pristigao proteklog ljeta za 222 milijuna eura iz Barcelone.

Pročitajte više