Neymar se na Svjetskom prvenstvu valjao gotovo 14 minuta

Foto: EPA

NEYMAR je razljutio milijune nogometnih fanova širom svijeta svojim teatralnim padovima i valjanjem po terenu tijekom utakmica Svjetskog prvenstva. Najskuplji igrač u povijesti stigao je na SP u Rusiju nakon četiri mjeseca pauze zbog teške ozljede, nije bio sto posto spreman, ali je ipak u četiri utakmice na turniru upisao dva gola i dvije asistencije.

Statističari su izračunali da je brazilski napadač na Svjetskom prvenstvu u Rusiji proveo ukupno 13 minuta i 50 sekundi valjajući se po travnjaku.

Takav podatak ne čudi s obzirom na  to da je Neymar najfauliraniji igrač na ovom turniru s 23 pretrpljena prekršaja.

No, dok brazilski navijači mogu biti zadovoljni njegovim učinkom, kod drugih fanova Neymarovi potezi izazivaju bijes. Pogotke i sjajne poteze zasjenio je simuliranjem, valjanjem, glumatanjem pred sucima i neuspjelim pokušajem iznuđivanja penala. Neymar je ušao u povijest kao prvi igrač koji je iznudio jedanaesterac kojeg je potom sudac poništio nakon pregleda VAR snimke. Nova tehnologija otkrila je da je Brazilac glumio.

Gledatelje širom svijeta najviše je naljutio protiv Meksika, kada je nakon incidenta s Layunom na "ležanje" potrošio više od pet minuta. Podsjetimo, Meksikanac je nagazio Neymarovo stopalo dok je Brazilac sjedio na travnjaku, a onda je zaurlao i počeo se valjati s bolnom grimasom na licu dok su suigrači i suci pokušavali otkriti što se dogodilo. Par minuta kasnije Neymar je ponovo trčao za loptom kao da ništa nije bilo.

Na društvenim mrežama danima je ismijavan, kritizirali su ga izbornici, slavni treneri, nogometne legende, pa i druge zvijezde Svjetskog prvenstva. Ima i onih koji ga brane, a evo kako je Neymar odgovorio na cijelu situaciju:

"Radi se prije svega o pokušaju da me se potkopa. Ne zamaram se toliko kritikama ni onime što pišu mediji jer to može utjecati na sportaša. Nakon prve dvije utakmice nisam pričao s novinarima jer je previše ljudi pričalo. Ja samo želim igrati i pomoći suigračima. Moram pomoći ekipi, zato sam ovdje".

Tu sam da bih pobijedio, nadam se da ću napredovati. Trebalo mi je neko vrijeme da se vratim u normalan tempo, ali osjećam se puno bolje", rekao je Neymar. 

Pročitajte više