Nezahvalni šupci: "Navijači" Chelseaja slave ozljedu igrača koji im je donio mnoge naslove i pobjede

Foto: Guliver Image/Getty Images

FRANK LAMPARD nazvao ga je "velikanom", Mourinho "životinjom ogromnog srca", a John Terry "klasom za sebe u napadu i obrani". Ipak, mišljenje najvećih legendi Chelseaja o igraču koji je dao golem doprinos trofejnoj žetvi Bluesa, malo znači modernim navijačima tog kluba.

Branislav Ivanović (32) u klubu je osam i pol godina i neosporna je također legenda Chelseaja.
 
Činjenica je i da posljednjih godinu u pol ne igra sjajno kao ranije i da će pod novim trenerom Antoniom Conteom teško zadržati status prvotimca. To će mu biti još teže nakon što je ozlijedio rame u pripremnoj utakmici protiv Pelletsa, zbog čega će pauziratu tri tjedna, što znači da će propustiti početak sezone.
 
Ovo je oduševilo navijače Chelseaja, koji su na Twitteru stali likovati jer "Ivanovićeva ozljeda nešto je najbolje što nam se dogodilo u posljednje vrijeme."
 
Desni bočni Chelseaja bio je nezamjenjiv prilikom osvajanja devet velikih trofeja otkako je na Stamford Bridgeu, ali osim prljavih poslova u obrani koje je pri tome odradio na gotovo 250 utakmica za klub, postigao je i brojne ključne golove.
 
Braniči zabijaju i to nije nikakva senzacija, u nogometnoj povijesti ima ih i efikasnijih od Ivanovića, ali rijetko koji može se pohvaliti da je u toliko ključnih utakmica postizao jednako važne golove kao on. Odlična snalažljivost pred suparničkim golom i efikasnost koje pokazuje desni bočni i središnji branič Chelseaja, razlozi su što ga treneri Chelseaja već godinama koriste kao dodatnog napadača kada je nužno zabiti gol.
 
Na Stamford Brdigeu je od 2008., a prvi vrijedan gol postiže 2010. na gostovanju kod Blackburna, kada glavom na kraju utakmice poentira za pobjedu 2:1 u prvenstvu. Dvije godine kasnije, u osmini finala LP golom u produžetku donosi prolazak protiv Napolija, kojim je Chelsea završio veliki preokret za 4:1 i ukupnih 5:4. Koliko je ključan ovaj Ivanovićev gol, govori to što je Chelsea tri mjeseca kasnije osvojio LP pobjedom nad Bayernom u Munchenu.

Sljedeće godine, 2013., Ivanović u finalu Europa Lige postiže pobjednički gol za Chelsea protiv Benfice (2:1) u trećoj minuti sudačke nadoknade. Nakon što je golom Chelseaju donio i drugi europski kup u dvije godine, Frank Lampard je komentieao: "Dovoljno ga je samo pogledati i shvatite kakva je životinja. Prolazi neprimjećeno jer je jedan od onih koji samo rade svoj posao, ali kakva je samo igračina."
 
U sezoni 2013/14 nastavio je zabijati kada je najpotrebnije: Glavom pobjednički gol u prvenstvu protiv Aston Ville (2:1), kao i jedini pogodak u gostujućoj pobjedi kod Manchester Cityja, jedinog rivala za naslov i tako je nakon 24 kola bodovno izjednačio Chelsea sa Cityjem.
 
Golgeterski mu je bila plodna i prošla sezona u kojoj je poentirao pet puta, ali ističemo one odlučujuće; prije gola kod PSG-a u osmini finala LP, zabio je Aston Villi za Chelseajevu prvenstvenu pobjedu 2:1 u gostima, a navijači njegovog kluba posebno pamte gol glavom u produžetku uzvratne utakmice polufinala Liga kupa za pobjedu 1:0 i eliminaciju velikog rivala Liverpoola.
 
I onda na to sve pljunu ovakvi pametnjakovići: 

Pročitajte više