HRVATSKI NOGOMETAŠI

"Nezamjenjivi Hrvat opet je spasio Barcelonu, a ona ga tjera"

Foto: Gulliver / Getty Images, Screenshot: Marca, As

IVAN RAKITIĆ, kojeg Barcelona želi prodati bez obzira na to što joj je pet godina nezamjenjivi član, sjajnim golom donio joj je pobjedu (2:1) u prijateljskoj utakmici protiv Napolija koja se igrala u Miamiju.

Hrvatski veznjak španjolskog prvaka deset minuta prije kraja snažnim udarcem s ruba kaznenog prostora probio je suparničkog golmana Alexa Mereta, a 57 tisuća gledatelja na Hard Rock Stadiumu oduševljeno je pozdravilo Rakitićevo zakucavanje za pobjedu protiv talijanskog viceprvaka. 

Rakitić je bio jedan od rijetkih dosadašnjih prvotimaca u kombiniranoj momčadi Barcelone, a za svoju igru dobio je komplimente izvjestitelja španjolskih medija.

Marca piše: "Rakitić ne želi otići iz Barcelone i to je poručio pobjedničkim golom. Tijekom cijelog staža u Barceloni je podcijenjen, ali je svoju vrijednost pokazao i protiv Napolija. Bez puno buke i ovaj put je spasio svoju momčad."

As u naslovu izvještaja s utakmice Rakitića naziva "esencijalnim" nogometašem Barcelone, a u tekstu dodaje: "Igrač odluke. Hrvat se uvijek ističe nadahnutom igrom bez predaje i predaha." 

Pročitajte više