Nezasitni Rooney: Želim svih pet trofeja

IAKO trener Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson uporno negira mogućnost osvajanja pet naslova ove godine, nazivajući to nemogućom misijom, njegovi nogometaši ne misle tako.

"Crveni vragovi" već su u svoju riznicu trofeja smjestili Liga kup i svjetsko klupsko prvenstvo, a pred njima su još Liga prvaka, englesko nogometno prvenstvo i FA Cup. Jedan od onih koji širi optimizam jest napadač Wayne Rooney uvjeren da su on i suigrači sposobni za totalnu dominaciju ove sezone.

"Svi pričamo o tome što bismo mogli ostvariti, zapravo to je jedino o čemu pričamo. Nikome to nikada nije pošlo za rukom, a naš je zajednički cilj postići upravo to", otkriva Rooney.

"Mislim da bi se mnogi razočarali ne uspijemo li u tome. Ne želim zvučati pohlepno, ali ovom je klubu dužnost osvojiti sve u čemu se natječe, pa smo stoga svi i razočarani kada doživimo neki poraz. Istina je da bih bio zadovoljan s još dva od preostala tri trofeja, ali da, želim ih sve".

Svjestan je Rooney da to neće biti nimalo lako, no tvrdi da je sve u njihovim rukama.

"U sjajnoj smo poziciji, kontroliramo situaciju. Imamo veliku priliku osvojiti sve što se nudi i veliku odlučnost da to ne odbacimo", zaključio je.

M.Š./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više