Nezaustavljivi Liverpool pregazio i Bournemouth

Foto: Getty Images/Guliver Image

NOGOMETAŠI Liverpoola pobijedili su u 34. kolu Premiershipa Bournemouth 3:0 na Anfieldu golovima Manea, Salaha i Firmina.

Momčadi Jürgena Kloppa to je bila peta pobjeda u zadnjih šest utakmica u svim natjecanjima, a Mohamed Salah se dodatno učvrstio na prvom mjestu ljestvice strijelaca s 30 golova. Drugi je Harry Kane s pet golova manje.

Nakon pobjede protiv Cityja i prolaska u polufinale Lige prvaka, Liverpool je s pola gasa rutinski pobijedio Bournemouth, a koliko je bio dominantan dovoljno govori činjenica da su gosti prvi i jedini udarac u okvir gola uputili u 82. minuti. 

Do tada je sve već bilo ionako riješeno, ako je netko uopće nakon 7. minute mislio da će Cherriesi napraviti iznenađenje. Tada je Sadio Mane doveo Liverpool u vodstvo, a pravo je čudo da domaćini do poluvremena nisu zabili još koji gol. Utakmicu je u 66. minuti riješio Mohamed Salah na sjajnu asistenciju Alexander-Arnolda, a konačnih 3:0 postavio je Roberto Firmino u 90. minuti.

Još jednu sjajnu utakmicu odigrao je Dejan Lovren koji je dominirao Liverpoolovom obranom i u završnici sezone se promeće u jednog od najpouzdanijih Kloppovih igrača. Kad je izlazio iz igre u 83. minuti, cijeli Anfield ga je nagradio velikim pljeskom.

Sljedeće subote Liverpool gostuje kod West Broma, a tri dana kasnije čeka ih polufinale Lige prvaka protiv Rome.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više