NHL liga: Devilsi nastavljaju gubiti i s Kovaljčukom

IAKO I dalje drže visoko drugo mjesto na ljestvici Istočne konferencije, New Jersey Devilsi gube utakmice. Na gostovanju kod Philadelphije izgubili su desetu u posljednjih 14.

Domaći su Flyersi slavili 3:2, a ključni je gol zabio Mike Richards, kanadski reprezentativac na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama u Vanocuveru, osam minuta prije kraja utakmice. Veliko ovozimsko pojačanje Devilsa, rusko krilo Ilja Kovaljčuk, nije uspio zabiti gol iz devet udaraca na gol domaćih.

Rekordnu seriju pobjeda Los Angeles Kingsa, kad je klupska povijest u pitanju, na brojci devet zaustavili su kalifornijski im rivali Mighty Ducksi na svom ledu u Anaheimu. Slavili su domaći 4:2 uz 35 obrana švicarskoga reprezentativnog golmana Jonasa Hillera te po gol i asistenciju finskih veterana i reprezentativaca Teemua Selannea i Sakua Koivua.

Jedan je gol za domaće dodao i ponajbolji kanadski reprezentativac Ryan Getzlaf, ali nije završio utakmicu zbog ozljede gležnja. Ozbiljnost ozljede zasad nije poznata.

Anže Kopitar zabio je jedan gol za Kingse, koji su u nizu protiv Anaheima imali pet pobjeda. Izgubili su Kingsi, četvrta momčad Zapadne konferencije, prvi put u gostima nakon osam uzastopnih pobjeda. Da su pobijedili, srušili bi i taj klupski rekord.

Treća kalifornijska momčad, San Jose Sharksi, pobijedili su u Torontu domaće Maple Leafse 3:2. Gol odluke sedam minuta prije kraja zabio je Ryane Clowe. Bila je to osma uzastopna gostujuća pobjeda najbolje momčadi Zapada.

NHL liga, ponedjeljak:

Anaheim – Los Angeles 4:2

Philadelphia – New Jersey 3:2

Toronto – San Jose 2:3

Colorado – St. Louis 5:2

Phoenix – Edmonton 6:1

Pročitajte više