NHL liga: Ovečkin presudio prvacima Pittsburghu

HOKEJAŠI Washingtona su pobijedili i aktualnog prvaka Pittsburgh, 5:4 nakon produžetka, čime su došli do strašnog niza od četrnaest pobjeda zaredom.

Tijekom 2010. godine Washington ima samo dva poraza, uz 17 pobjeda, a sve to ih izdvojilo visoko na prvo mjesto Istočne konferencije. Trenutačno na njenom vrhu imaju 88 bodova, odnosno četrnaest više od New Jerseyja, te šesnaest od nedjeljnog suparnika Pittsburgha. Ukupno gledano, tri boda su ispred San Josea, vodeće momčadi na Zapadu.

Dvije trećine nije se naslućivao takav kraj na ledu Washingtona, već se mirisao kraj velike serije Capitalsa. Uz dva pogotka Sidneyja Crosbyja gosti su vodili 2:0 poslije prvih 20 minuta, a nakon toga je dva puta strijelac bio Jordan Staal za velikih 4:1 Pittsburgha.

No, i domaćin je imao odgovor i to u vidu ponajboljeg svjetskog hokejaša Aleksandra Ovečkina koji je u pet minuta treće trećine izjednačio na 4:4 (prethodno je na 4:2 smanjio Fehr). Pobjedu Washingtonu donio je Mike Knuble u trenucima s igračem više i na asistenciju Ovečkina.

Rus Ovečkin je ponio epitet junaka pobjede s tri pogotka i jednom asistencijom. Ovečkin je trenutačno sa 82 boda na prvom mjestu najkorisnijih hokejaša NHL lige. Zabio je 39 pogodaka i ostvario 78 asistencija. Četiri boda manje na drugom mjestu ima Henrik Sedin iz Vancouvera sa 78 bodova.

Boston će pamtiti ovu nedjelju kao dan u kojoj su upisali pobjedu nakon čak deset poraza. Kraj serije je došao pomalo neočekivano, kod Montreala, koji se nalazi na dobrom šestom mjestu Istočne konferencije. Slavio je Boston s uvjerljivih 3:0. Prvo ime ogleda bio je Marco Sturm s dva pogotka, oba nakon asistencija Patricea Bergerona.

NHL liga, nedjelja:

Washington - Pittsburgh 5:4 (nakon produžetka)

Montreal - Boston 0:3

 

Pročitajte više