NHL: Washington nastavio seriju, Anaheim penalima do pobjede

POBJEDOM protiv Floride 4:1 hokejaši Washingtona su došli do devete pobjede zaredom, te dvanaeste ostvarene u siječnju 2010. godine.

Niz od devet pobjeda zaredom je drugo klupsko ostvarenje u povijesti. Naime, deset puta su zaredom pobijedili igrači generacije 1983/84. Dvanaest pobjeda unutar jednog mjeseca je, pak, izjednačenje najboljeg rezultata u povijesti kluba, a isto su uspjeli igrači 1984. godine, u prosincu.

Washington je ovim ostao na vrhu Istočne konferencije, imaju i dalje šest bodova više od New Jerseyja, odnosno sedam od Buffala.

U pobjedi protiv Floride 4:1 je Nicklas Backstrom postigao pogodak uz dvije asistencije, dok je Mike Knuble postigao dva pogotka i jednom asistirao.

Napetu utakmicu su odigrali New Jersey i Toronto koju je domaćin dobio 5:4 u produžetku. New Jerseyju nije pomoglo niti 4:2 vodstvo početkom zadnje trećine. Gosti su izjednačili pogocima u zadnjih pet minuta regularnog vremena (Ponikarovski i Stajan), no uloga junaka utakmice je ipak pripala Travisu Zajacu koji je postigao pogodak u produžetku za pobjedu domaćina.

Recimo da je Zajac prije toga asistirao kod tri od četiri pogotka New Jerseyja.

Čak 48 šuteva su imali igrači Nashville, ali su samo dva puta pogodili mrežicu Detroita. Jimmy Howard je definitivno vratar večeri, a uvjetovao je uvelike pobjedu svoje momčadi 4:2.

Mike Modano je postigao dva pogotka u pobjedi Dallasa 3:2 protiv Colorada. Bili su to 554. i 555. pogodak 39-godišnjeg Modana u karijeri.

NHL liga, petak:

New Jersey - Toronto 5:4 (nakon produžetka)

Washington - Florida 4:1

Buffalo - Boston 2:1

Detroit - Nashville 4:2

Tampa Bay - Anaheim 1:2 (nakon kaznenih udaraca)

Dallas - Colorado 3:2

Pročitajte više