NHL-ovac Donald Maclean na probi u Medveščaku

Foto: Medvescak.com

JEDNO od brojnih pojačanja zagrebačkih Medvjeda ususret početku EBEL sezone mogao bi biti i kanadski hokejaš s NHL iskustvom Donald Maclean, koji se zagrebačkoj momčadi pridružuje na ledu već ovaj petak, na određeni probni period od nekoliko tjedana.
 

Donald (Don) Maclean (1977., Sydney/Nova Škotska, Kanada) zavidnu sportsku karijeru započeo je kao 33. izbor za prvu momčad Los Angeles Kingsa (NHL). Nakon što je završio sezonu 2001./02. kao najbolji strijelac lige, Maclean je debitirao u NHL ligi za Toronto Maple Leafse (NHL) odigravši 3 utakmice. Nakon Leafsa prelazi u Columbus Blue Jackets (NHL) na čijem ledu ostaje 4 sjajne sezone, a već u prvoj sezoni igranja zajedno s momčadi ulazi u doigravanje NHL lige! 2005. Maclean potpisuje ugovor s klubom Detriot Red Wings (AHL) za koji u sezoni 2005./06. pogađa pet hat-trickova, postavši tako jedini AHL igrač kojemu je to uspjelo od 2000. godine. U sezoni 2006./07. igra ponovno u NHL ligi za momčad Phoenix Coyotes. Maclean ima i EBEL iskustvo u svojoj karijeri! Naime, u sezoni 2007./08. igrao je za prošlosezonske prvake lige - salzburški Red Bull, postigavši čak 8 pogodaka u doigravanju!
Sveukupno u svojoj karijeri Maclean je odigrao 41 utakmicu (8 golova, 5 asistencija) u NHL ligi, 513 utakmica (223 gola, 246 asistencija) u AHL ligi, 13 utakmica u austrijskoj (13 golova, 7 asistencija) i 7 utakmica (3 asistencije) u skandinavskoj ligi! U zagrebački Medveščak dolazi iz švedskog kluba Malmö Redhawks.

Don Maclean pridružit će se zagrebačkim Medvjedima već ovaj petak u tzv. 'probnom periodu' te odmah početi s intenzivnim pripremama za novu sezonu i svoj eventualni ostanak!

Prvu utakmicu u EBEL sezoni 2010./11. zagrebački Medvjedi igraju 10. rujna u gostima kod Graza, a već u nedjelju, 12. rujna (17.30 sati) na domaćem ledu, u zagrebačkom Domu sportova, dočekuju prošlosezonske pobjednike i svoje najveće rivale iz polufinala, momčad salzburškog Red Bulla.

Početku EBEL sezone u zagrebačkom Domu sportova prethodi Memorijalni turnir FERDO SPAJIĆ 2010 tijekom kojega će, od 3. do 5. rujna, Medveščak ugostiti momčadi ACRONI Jesenica, KAC Klagenfurt i VSV Villach. Ulaznice za Memorijalni turnir već su u prodaji u sustavu i poslovnicama EVENTIMA.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.