Ni Derby County neće McClarena

IAKO su engleski mediji jučer najavili kako će klupu Derby Countyja preuzeti Steve McClaren, taj je dogovor čini se jako brzo propao, a čelnici najlošijeg kluba otkad je nogometa u Premiershipu novim su trenerom danas imenovali Paula Jewella.

Steve McClaren na Otoku nakon debakla koji je priredio u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo više nije nimalo tražena roba. U McClarenove sposobnosti Englezi očito vjeruju toliko malo da mu nisu spremni povjeriti ni vodstvo kluba kojeg engleski sportski stručnjaci proglašavaju najgorim koji je ikad igrao u Premiershipu.

Novi trener tako je postao Paul Jewell, koji je ponudio neopozivu ostavku u Wigan Athleticu prošlog svibnja nakon što je klubu priskrbio opstanak u elitnom razredu engleskog nogometa. Jewell će na klupi Countyja debitirati ovu nedjelju u utakmici proti Sunderlanda.

Jewellov prethodnik za kormilom Countyja klub je napustio u ponedjeljak nakon što je momčad vodio 18 mjeseci i uveo ga u Premiership gdje je u 14 kola skupio tek šest bodova uz gol razliku 5-33.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više