Ni kiša nije zaustavila Marija Ančića

MARIO ANČIĆ uspješno je odradio svoj premijerni meč u 2007. godini. Unatoč kiši, Splićanin se plasirao u drugo kolo teniskog turnira u Aucklandu, pobijedivši češkog kvalifikanta Lukasa Rosola.

Nakon što je njegov meč zbog kiše odgođen za srijedu, pri rezultatu 6:3, 6:5 u Ančićevu korist nebo nad Aucklandom ponovo se otvorilo pa je susret nakratko odgođen.

To je očigledno ostavilo traga na našem tenisaču, koji je neobjašnjivo ispustio servis za meč i odveo susret u tie break. Drugi nositelj i lanjski finalist na kraju je odnio tešku pobjedu u pripetavanju (7:4), prenosi novozelandski Sportal.

Mario je vrlo nervozno otvorio meč i malo je falilo da Čeh već u prvoj igri ne dođe do breaka. No, naš drugi reket brzo je ušao u pravi ritam, slomio protivnikov servis i mučio ga sjajnim udarcima s osnovne linije. Prvi je set mirno priveo kraju.

Problemi su se ponovo pojavili na samom početku drugog seta. Rosol je prvi bio na servisu, i nakon što je prošao neokrznut, uspio je breaknuti Ančića i neviđenom lakoćom postaviti rezultat na 3:0 u svoju korist. Premda je izgubio nadmoć na terenu i sve se više približio trećem setu, Ančić je skupio snage i uzvratio udarac. Pobjednik je odlučen tijesnom borbom u tie breaku.

U ostalim susretima prvog kola Nicolas Massu neočekivano je slavio protiv Juan Carlosa Ferrera, dok je Argentinac Juan Ignacio Chela svladao Nicolasa Mahuta.

U drugom kolu igrat će i Hrbaty, Monaco, Almagro i Calleri, a u tijeku je meč prvg kola između Kendricka i Fisha.

D.R.
Foto: AFP

Pročitajte više