Nico Rosberg: Neću gladovati zbog Formule

MEĐU pilotima F1-momčadi zavladala je istinska manija dijeta i gladovanja. U intervjuu njemačkom tjedniku Spiegelu protiv toga se pobunio vozač Williamsa Nico Rosberg.

Zbog novododanoga elektromotora na bolidima, koji teži i do 40 kilograma, inženjeri svih najboljih momčadi u Formuli 1 nastoje uštedjeti pokoji dekagram na ukupnoj masi gdje god stignu: kako na svakom detalju bolida, tako i na samim - vozačima!

"Nema šanse. Za desetinu sekunde po krugu neću riskirati svoje zdravlje", izjavio je 23-godišnji Nijemac finskog podrijetla.

"Nije u redu da nas se tjera izgledati poput skijaša-skakača ili džokeja na konjaničkim utrkama. S ovim je pritisak na nas vozače postao nepodnošljiv. Čuo sam da su neke momčadi od svojih vozača tražile da smršave kako bi se dobilo na brzini".

Nedavno je otkriveno da je bivši dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso smršavio četiri kilograma od prosinca prošle godine. Njegov timski kolega u Renaultu Nelson Piquet smršavio je samo jedan, pa ga je menadžer Flavio Briatore poslao na dijetnu kuru u - Keniju.

Rosberg je iznio i ideju kako bi se to pitanje moglo uravnotežiti.

"Imam prijedlog kako bi se uvjeti za sve nas vozače mogli izjednačiti: treba ustanoviti minimalnu težinu vozača, zajedno sa sjedalom, te potom poravnavati ukupnu težinu vozača i sjedala ovisno od vozača do vozača. Onaj najlakši imao bi najteže sjedalo, a onaj najteži najlakše".

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više