Nijemci: Bayernu je slučaj sa Stanišićem osobito bolan

Foto: Profimedia

BAYERN je u ljeto 2023. poslao hrvatskog bočnog braniča Josipa Stanišića (24) na posudbu u Bayer, a on je sada sa sastavom iz Leverkusena prekinuo Bayernovu 11 godina dugu dominaciju i osvojio naslov prvaka Bundeslige. Brojni nogometni stručnjaci preispitivali su tu odluku minhenskog kluba koji ga je navodno želio vratiti u zimskom prijelaznom roku.

Međutim, to nije bilo moguće jer te stavke nije bilo u ugovoru. O Stanišićevoj situaciji piše i Hannes Nebelung za njemački BR24. Navodi da je Bayernu slučaj sa Stanišićem osobito bolan te ističe da je njegova posudba trebala biti dobitna za Bayern, Bayer i igrača, ali su na kraju Bavarci iz toga izašli kao gubitnici jer su ostali bez titule. "Bayern je s kauča gledao kako Stanišić slavi naslov prvaka s trenerom Xabijem Alonsom", stoji u tekstu medija BR24.

"Sezona hrvatskog reprezentativca je odraz komplicirane godine Bayerna"

"Sezona hrvatskog reprezentativca je odraz komplicirane godine Bayerna. Stanišić je u ljeto 2023. imao malu šansu igrati na desnom boku pokraj Benjamina Pavarda i Noussaira Mazraouija. Minhenski klub ga je stoga poslao u Leverkusen na godinu dana.

No, glavobolju mu je zadala činjenica da je Pavard deset dana kasnije otišao u Inter, a ozlijedili su se Mazraoui i rezerva Bouna Sarr. Bio je to jedan od brojnih problema u obrani", analizira njemački novinar.

"Tuchel je u tom trenutku zbilja mogao iskoristiti Stanišićevu fleksibilnost"

Stanišić je isprva povremeno ulazio s klupe Bayera, no izostancima Odilona Kossounoua i Edmonda Tapsobe otvorio se prostor i Stanišić je dobio veću minutažu na boku ili kao jedan branič u obrani s trojicom. "U međuvremenu su se u Bayernu povećavali kadrovski problemi", ističe Nebelung i navodi ozljede Matthijsa de Ligta i Dayota Upamecana te odlazak Min-Jaea Kima u reprezentaciju.

"Tuchel je u tom trenutku zbilja mogao iskoristiti Stanišićevu fleksibilnost", smatra njemački novinar, istaknuvši da bi se Stanišić na ljeto trebao vratiti u Bayern jer Bayer nema pravo otkupa. Prije no što se vrati, nastupit će za Hrvatsku na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

"Jedno je sigurno, Stanišić se upisao u povijest Bundeslige", napominje Nebelung i podsjeća da je hrvatski nogometaš postao tek drugi igrač u povijesti Bundeslige koji je naslov osvajao s dva različita kluba u uzastopnim sezonama. Posljednji i jedini prije Stanišića je to uspio August Starek, i to prije punih 55 godina.

Pročitajte više