Nijemci: Bio je heroj, a sada je upitno hoće li igrati za Hrvatsku na Euru

Foto: Profimedia

KRISTIJAN JAKIĆ (26) dobio je dva žuta kartona u sudačkoj nadoknadi utakmice njegova Eintracht Frankfurta i PAOK-a (1:2) u petome kolu skupine G Konferencijske lige. Hrvatski veznjak ušao je u igru u 54. minuti, a u završnici susreta poludio je nakon što mu je glavni sudac Poljak Damian Sylwestrzak pokazao drugi žuti karton. Jakić mu se unio u lice, igrači su ga jedva potjerali u svlačionicu, a onda se raspravljao i uz liniju.

Jakiću je to bio tek šesti nastup za Eintracht ove sezone pod trenerom Dinom Toppmöllerom, dok je prošle upisao 36 nastupa, jedan pogodak i dvije asistencije, s time da je tada trener bio Oliver Glasner. S obzirom na slabu minutažu, počelo se govoriti o Jakićevom odlasku, premda mu ugovor vrijedi do ljeta 2026.

"Jakić je frustriran iz nekoliko razloga"

Sport1 u tekstu pod naslovom "Bivšim herojima prijeti odlazak" ističe kako je Jakić - uz Kevina Trappa, Makota Hasebea, Timothyja Chandlera, Ansgara Knauffa, Jensa Grahla, Tutea, Jens-Pettera Haugea i Sebastiana Rodea - jedan od igrača koji su nastupili i nakon penala slavili protiv Glasgow Rangersa u finalu Europa lige 2022.

"Jakić je jako frustriran iz nekoliko razloga. Prošle sezone kod bivšeg trenera Glasnera bio je čovjek za sve situacije. Za njega je uvijek bilo mjesta. Sada je daleko od toga i jako mu je teško izboriti se za poziciju. Upitno je hoće li igrati za Hrvatsku na Europskom prvenstvu jer opet nije bio na reprezentativnom okupljanju", piše Sport1.

Sport1: Eintracht neće Jakiću raditi probleme ako na zimu dođe zadovoljavajuća ponuda

Njemački medij navodi kako sportski direktor Eintrachta Markus Krösche neće Jakiću raditi probleme oko odlaska iz kluba ako dođe zadovoljavajuća ponuda. Podsjetimo, Jakić je u frankfurtski klub stigao za 3.5 milijuna eura, a sada mu Transfermarkt procjenjuje vrijednost na sedam milijuna eura.

"Jakić je zaslužio mjesto u povijesnim knjigama. U deset od 13 utakmica bio je u prvoj postavi Eintrachta na putu do naslova u Europa ligi. Bio je vrlo bitan i u finalu protiv Rangersa. Sada je jedan od posljednjih heroja Europa lige. Protiv PAOK-a nije iskoristio priliku. Je li to tihi oproštaj miljenika navijača? Prijeti kraj jedne vrlo uspješne suradnje", zaključuje Sport1.

Pročitajte više