Nijemci jednim dobrim poluvremenom uvjerljivo pobijedili BiH

NOGOMETAŠI Njemačke svladali su BiH u Frankfurtu 3:1 u pripremnoj utakmici za SP. Pogađali su Lahm, Džeko i dvaput Schweinsteiger iz penala.

BiH pripalo prvo poluvrijeme, Nijemci gađali prečke i promašivali nemoguće

Početak utakmice obilježio je pritisak BiH, koja je u Frankfurtu igrala organizirano i strpljivo čekala kontre. Njemačka je uspavano ušala u utakmicu, no svejedno je u osmoj minuti imala mat priliku. No, Lukas Podolski pogodio je gredu. Nastavili su Nijemci vrlo konfuzno, a u kontrama protiv BiH u tim trenucima nisu mogli ništa. Jedna takva kontra urodila je plodom u 15. minuti. Loptu je nespretno zakačio kapetan Philippe Lahm, a Edin Džeko malom majstorijom prebacio je istrčalog Neuera.

Nastavila je BiH organizirano u nastavku poluvremena, dok Nijemci nisu bili impresivni igrajući u sustavu 4-2-3-1. Svejedno su dolazili do otprilike 20 metara od Hasagićevog gola, kad je sve kretalo po zlu. Podolski nije imao sreće pri udarcu, Ballackova zamjena Khedira u 23. minuti promašio je gol sa samo nekoliko metara. Klose je bio potpuno nevidljiv, a malo se vidjelo Schweinsteigera.



Utakmica je nakon 25 minuta bila umrtvljena, protivnici su se uglavnom borili na sredini terena, a pred zadnjih pet minuta prvog dijela dogodila su se nova uzbuđenja. u 41. minuti Miralem Pjanić loše je pucao s desene strane 16-erca, potom je Khedira ponovno promašo sjajnu priliku. U Stuttgartu to obično zabija, bude li ovakav na SP-u, Loew mora biti zabrinut.

Bez BiH na terenu u drugom poluvremenu, Nijemci bakljama slavili vodstvo

Drugo poluvrijeme donijelo je potpuno novu dimenziju i drukčiju igru Nijemaca. Dominirali su od povratka na travnjak, a već u 49. minuti bilo je 1:1. Za grešku se iskupio Lahm sjajnim golom s ruba 16-erca, nakon što je predriblao Ibričića. Nastavili su Nijemci s velikim pritiskom, u igri su sad bili Cacau, Marin, umjesto Podolskog, Klosea.

Nisu dugo trebali čekati na novi gol, nakon sjajnog driblinga Marko Marin je srušen u 16-ercu, a Schweinsteiger odličnim udarcem u sam lijevi kut postavio 2:1 u 73. minuti. Njihovi su navijači tad proslavili paljenjem baklji, što inače nije svojstvenom germanskom mentalitetu. Novi penal Nijemci su imali tek nekoliko minuta kasnije, kad je Schweinsteiger pucao malo bliže sredini i zabio za 3:1. Pred kraj utakmice imali su Nijemci još jednu lijepu priliku, no rezultat se nije mijenjao.

Pročitajte više