RUKOMETNI EURO

Nijemci: Ne možemo biti tako pijani, prije će Bayern ispasti iz lige

Foto: EPA

NJEMAČKI rukometaši bili su potpuno slomljeni nakon poraza od Hrvatske 25:24 kojim su praktički ostali bez šanse za plasman u polufinale Europskog prvenstva.

Lijevo krilo Uwe Gensheimer samo se gorko nasmijao komentirajući činjenicu da je Hrvatska povela 1:0, a sljedeći put do vodstva stigla tek u posljednjoj minuti.

"Zaista boli u ovom trenutku. Nismo zaslužili poraz nakon ovakve utakmice", rekao je Gensheimer.

Izbornik Prokop pokušao se fokusirati na pozitivne strane.

"Ponosan sam na dečke jer su pokazali veliko srce. Naravno da tugujemo, mrzim ovakve gorke poraze. Ali nismo gotovi, imamo još dvije utakmice protiv jakih suparnika, a Austriji će u ponedjeljak susret protiv Njemačke biti utakmica godine. Ali ne želimo to trpjeti, nego pokazati da smo bolji, a imam i dosta mladih igrača koji bi trebali iskoristiti svaku minutu na ovom prvenstvu", rekao je Prokop.

Njegov posao nije upitan, predsjednik njemačkog saveza Bob Hanning dao mu je potporu.

"Nema razloga da razgovaramo o izborniku, ispali smo za nekoliko milimetara."

Njemačku teorija još drži u igri za polufinale, ali zaista puno toga bi se trebalo poklopiti. Nijemci bi trebali dobiti obje preostale utakmice, Češka bi trebala pobijediti Hrvatsku, Hrvatska Španjolsku, a Bjelorusija Austriju i Španjolsku sa šest golova razlike. Njemački mediji pišu kako je veća vjerojatnost da Bayern ispadne iz Bundeslige, a i Hanning je sve rekao svojim komentarom na taj teoretski rasplet.

"Ne možete biti toliko pijani."

Pročitajte više