Nijemci u šoku: Sranje, osramotili smo se protiv Srbije!

NJEMAČKI mediji u šoku su nakon što je Srbija u drugom kolu skupine D Svjetskog prvenstva iznenađujuće pobijedila izabranike Joachima Lowa pred kojima je sada težak zadatak - morat će pobijediti Ganu ukoliko žele među 16 najboljih.

"Elfu se obila o glavu činjenica da je u jednom intenzivnom nadmetanju na pravi način odigrao samo pola sata. Sve ostalo vrijeme Njemačka nije mogla ništa Srbiji, koja je već na njemačkoj polovici razgrađivala sve napade. Antićevi izabranici često su dugim loptama tražili Žigića koji ih je vrlo dobro spuštao svojim suigračima, a drugu nevolju predstavljali su prodori Miloša Krasića po desnoj strani, gdje nije dobro djelovao Badstuber. Tempo je bio nula, a nije se preuzimalo dovoljno rizika pri negativnom rezultatu. Za sve to zaslužan je i protivnik koji je rijetko odstupao od svojih taktičkih zamisli ponudivši vrlo malo prostora za kreiranje opasnijih akcija", analizira Kicker kojemu se u kritikama priključio i Bild čiji je prvi komentar "sranje, kvragu, sada je opet sve otvoreno":

"Srbija ipak nije nikakvo topovsko meso"

"Njemačka sada mora drhtati za prolazak skupine, nakon što je Klose dobio glupi žuti karton računica je jasna - poraz od Gane znači povratak kući! Dobro su počeli naši igrači, udarac Podolskog je prohujao pored Stojkovićeve desne stative, ali nakon toga kao da je sve stalo. Izgubila se sva kreativnost, a Srbija je pokazala da nije nikakvo topovsko meso", aludira Bild na najave uoči utakmice, koje Srbima nisu davale mnogo šanse nakon što se Elf poigrao s Australijom u prvom kolu.

Bild ističe kako su se Nijemci našli u situaciji koju su pod svaku cijenu željeli izbjeći - da je dvoboj s Ganom ravan finalu: "Ostali su naši igrači bez daha, a ostaje nejasno zašto je Low mijenjao Ozila. Trebat će nam hrabrosti, jer i na Euru prije dvije godine Njemačkoj je biti ili ne biti bila utakmica s Austrijom, a na kraju je Elf zaigrao u finalu..."

"Španjolski sudac orgijao je s kartonima"

Pod naslovom "Njemačka se osramotila protiv Srbije" Kleine Zeitung komentira prvi poraz Nijemaca u skupinama Svjetskog prvenstva još od Meksika 1986. kada su ih nadmašili Danci: "Nakon gala otvaranja protiv Australije igrači su nam sada priredili pravi šok. Samo minutu nakon što je Klose pocrvenio, Jovanović je zabio zlatni gol za Srbe, koji su razočarali protiv Gane. Orijentirali su se nakon toga na tvrdoću i grubosti, Nijemci su samo odgovorili na takav pristup, a vrhunac orgijanja suca Undiana s kartonima bilo je isključenje Klosea."

"Promašeni jedanaesterac Podolskog prvi je koji je od 1974. Elf promašio. Bila je Njemačka znatno aktivnija momčad, pokazali su moral nakon što su ostali s čovjekom manje, ali nije bilo dovoljno", pišu Nijemci.

Pročitajte više