Nika Fleiss kao pokusni kunić, utrka spusta ipak otkazana

UTRKA spusta čiji je start nekoliko puta otkazan, započela je u 13.15 sati. Međutim nakon što je prva skijašica odvozila spust, bila je to naša Nika Fleiss koja je zbog vjetra imala velikih problema, organizatori su ipak odlučili utrku odgoditi za sutra.

Nika Fleiss startala je kao prva, no zbog jakog vjetra imala je velikih problema tijekom vožnje. Iako nije došla dobro pripremljena na prvi skok, ostala je previše nagnuta prema natrag, a još je zapuhao i vjetar koji joj je okrenuo skiju pa je pala. Srećom uspjela se pridignuti i nastaviti utrku, ali bez jednog štapa. Do cilja je naša skijašica stigla za 1:49.96, a velika je sreća što je do cilja neozlijeđena jer su vremenski uvjeti bili katastrofalni.

Očito je da je Nika bila pokusni kunić, jer su organizatori ipak shvatili da nema smisla da se utrka održi u takvim vremenskim uvjetima.

Nika Fleiss također će startati prva u ponovljenom spustu.

Utrka slaloma zasad nije upitna iako i u Sestriereu puše jak vjetar. No, vremenski uvjeti u slalomu nisu toliko bitni. Problem je jedino ako je slaba vidljivost.

Prva vožnja slaloma je na rasporedu u 17h, a druga u 19:30h. Live tekstualni prijenos utrke moći ćete pratiti na Indexu.

Janica brani zlato u kombinaciji, a najveća konkurentica bit će joj Šveđanka Anja Paerson. One su najveće favoritkinje za zlato i srebro, dok će se za broncu boriti Amerikanka Lindsey Kildow, te Austrijanke Nicole Hosp, Marlies Schild i Katrin Zettel.

A.H.

Pročitajte više