Zanimljivosti

Nikad niste vidjeli nešto slično. Pogledajte najluđu krađu vremena u nogometu

Screenshot (Youtube)

NA UTAKMICI južnoafričke Premierlige viđene su nevjerojatne scene. 

Mamelodi Sundownsi vodili su 2:1 protiv Blem Celtica i imali korner u 81. minuti. Navedeni korner izveden je tek pet minuta kasnije, a ono što se događalo dotad nogomet ne pamti.

Pet minuta su se nogometaši Sundownsa mijenjali kod korner-zastavice i krali vrijeme. U tom periodu trojica su dobila žuti karton, a u krađu vremena uključio se i trener, koji je u tom periodu napravio izmjenu.

Gaston Sirino, Vilakazi i Hlompho Kekana su dobili žute kartone prije nego što je Kekana zamijenjen. Oni su kartone dobili kako bi ukrali vrijeme, ali i propustili sljedeću, lakšu utakmicu. Na kraju su domaći igrači tako uspjeli sačuvati vodstvo, preživjeti čak sedam minuta sudačke nadoknade (uz još jedan žuti karton zbog odugovlačenja) i upisati tri boda.

"To nije varanje, u nogometu su dopuštene takve stvari. Da sam i ja bio u toj situaciji, naredio bih svojim igračima isto", stao je u obranu igrača prvaka trener suparničke momčadi Lehlohonolo Seema.

Sundownsi su u posljednje dvije sezone bili prvaci, a sad zaostaju četiri boda za Kaizer Chiefsima pa im je svaki bod bitan u borbi za naslov.

Pročitajte više