Kranjčarov Rangers se ne šali: Stiže bivši branič Arsenala

Foto: Getty Images / Guliver Image

RANGERS nakon četiri sezone provedene u nižim škotskim ligama ponovno je u najelitnijem natjecanju škotskog nogometa, a poznata nogometna imena koja su pojačala klub s Ibroxa jamče kako će klub iz Glasgowa ponovno biti onaj stari.

Nakon što su klub pojačali Niko Kranjčar, engleski zločesti dečko Joey Barton i Liverpoolovo čudo od djeteta Jordan Rossiter, čini se kako je u predvečerje ljetnog prijelaznog roka na red došlo i jačanje obrane.

Prva želja menadžera Marka Warburtona bio je bivši engleski reprezentativac, iskusni Joleon Lescott, koji na kraju nije prošao liječnički pregled. Stoga se okrenuo novom, isto poznatom europskom nogometnom imenu, Švicarcu Philippeu Senderosu, koji bi s Plavima trebao potpisati dvogodišnji ugovor.

31-godišnji Švicarac najbolje dane u svojoj karijeri proveo je u dresu Arsenala, a osim za klub iz Londona, igrao je i za Milan, Everton, Valenciju, Fulham, Aston Villu te domaće Servette i Grasshopper, u kojem je odigrao prošlu sezonu.

Švicarski beskompromisni stoper već dva tjedna trenira s Rangersima, a struka novopečenog škotskog prvoligaša oduševljena je onim što je pokazao na treninzima tako da su mu već rezervirali povratnu kartu iz Ženeve kako bi se vratio u Škotsku i potpisao ugovor.

Očito kako klub iz protestantskog dijela Glasgowa želi što prije vratiti stari ugled i uključiti se u borbu za naslov škotskog prvaka, kojeg su u povijesti osvojili nevjerojatna 54 puta.

Bilo kako bilo, sigurno je kako nakon nekoliko godina na Otoku neće biti zanimljivo pratiti samo engleski Premiership, jer Škoti se napokon vraćaju, i to u punom sjaju.

Pročitajte više