Niko Kovač: Bišćan nam treba za Bugarsku, prihvatili bismo ga i bez isprike

KAPETAN hrvatske reprezentacije, Niko Kovač, odlučio se usprotiviti Vlatku Markoviću i Zlatku Kranjčaru, koji su upravo na njega svalili odgovornost u "slučaju Bišćan".

Naime, Marković i Kranjčar su nakon brojnih novinarskih upita o mogućnosti povratka izvrsnog Liverpoolovog veznjaka u reprezentaciju, kazali kako se Bišćan prvo mora ispričati, i to ni manje ni više nego kapetanu Niki Kovaču, koji uopće nije bio u reprezentaciji kad ju je Bišćan napustio.

Kovač je ulogu koju mu dodijelili Marković i Kranjčar neko vrijeme obavljao, tvrdeći u razgovoru za medije da je Bišćanova isprika obavezna, ali se potaknut fantastičnim Igorovim igrama u crvenom dresu ipak predomislio.

"Jako mi se svidjela njegova igra protiv Juventusa, uvijek posebno obraćam pozornost na igrače koji igraju moju poziciju i bila bi sjajna stvar kad bi nam se Igor pridružio u reprezentaciji." – kazao je Kovač za Jutarnji list, pa dodao kako bi "bilo lijepo" kad bi se Igor ispričao zbog napuštanja reprezentacije.

No, Kovač je odmah dodao kako je nogomet ponekad nepravedan, te kako klupski ili reprezentativni čelnici prema svim igračima ne odnose isto, najboljim igračima često se opraštaju "grijesi" koji se nikad ne bi oprostili lošijim igračima.

"Trener odgovara za rezultat i on mora odlučiti. Osobno bi mi bilo drago da Bišćan dođe, svima bi nam bilo lakše da kaže "dečki, oprostite", ali ako ga Kranjčar pozove i bez isprike mi bismo ga rado prihvatili, jer igrač takve kvalitet nam je nužan za Sofiju." – kazao je veznjak njemačke Herthe.

"Slažem se da svatko zaslužuje drugu šansu. Svi mi imamo, nitko nije bezgrešan. Igor se napokon uspio dokazati u engleskoj ligi i u Ligi prvaka, i nogometnim kvalitetama zaslužio je poziv za Bugarsku." – zaključio je kapetan hrvatskee reprezentacije.

Predsjednik HNS-a Vlatko Marković, čija je tvrdoglavost glavna (možda i jedina) prepreka Bišćanovom povratku, je po primitku informacije o najnovijim izjavama Nike Kovača samo kazao "bez komentara" i poklopio slušalicu.

Izbornik Zlatko Kranjčar bio je vrlo iznenađen izjavom Nike Kovača, te je kazao kako ne može ništa komentirati dok se ne čuje s kapetanom.

Pročitajte više