Niko Kovač dobio otkaz, više nije trener Wolfsburga

Foto: Profimedia

NIKO KOVAČ više nije trener Wolfsburga, potvrdio je klub. Podsjetimo, Wolfsburg je u 26. kolu Bundeslige izgubio kod kuće od Augsburga 3:1 i nastavio katastrofalan niz od 11 utakmica bez pobjede. Njemački novinari tjednima su kritizirali hrvatskog stručnjaka, a sad je njegovom smjenom reagirao i klub.

Direktor kluba Marcel Schäfer obavijestio je Kovača o rastanku u subotu navečer, a javno izašao s odlukom u nedjeljno jutro. S prvim trenerom klub napuštaju i njegovi pomoćnici Robert Kovač i Aaron Briggs.

"Nakon poraza od Augsburga i analize igre i trenutačne situacije donijeli smo odluku o raskidu suradnje. Žalimo zbog takvog razvoja događaja, ali vjerujemo da je ovo ispravan potez kojim će momčad dobiti potreban impuls. Zahvaljujemo Niki Kovaču, njegovom bratu Robertu i Aaronu Briggsu i želimo im sve najbolje u budućnosti na osobnom i profesionalnom planu", rekao je Schäfer.

Kovač razočaran neuspjehom

Kovač je na oproštaju od kluba zahvalio čelništvu, istaknuo dobar odnos koji su imali i izrazio žaljenje jer nije uspio pokrenuti momčad.

"S našeg stajališta, posljednjih godinu i pol karakterizirala je vrlo povjerljiva, profesionalna i prijateljska suradnja s timom, osobljem VfL-a – posebno, naravno, s Marcelom Schäferom, Jörgom Schmadtkeom i Sebastianom Schindzielorzom – i s ostalim donositeljima odluka u nadzornom odboru", rekao je Kovač i dodao: 

"Zbog toga smo jako zahvalni. Naravno, ja sam kao glavni trener posebno razočaran što nismo uspjeli preokrenuti stvari, unatoč nekim obećavajućim znakovima. Momčadi, cijelom klubu i njegovim navijačima želimo sve najbolje do kraja ove sezone i dalje", 

Kovač, bivši izbornik hrvatske reprezentacije i trener koji je s Eintrachtom i Bayernom osvajao titule u Njemačkoj, u Wolfsburg je stigao iz Monaca 2022. godine. Vodio je klub u 66 utakmica s prosjekom od 1.30 osvojenih bodova. Ostavio ga je na 14. mjestu prvenstvene ljestvice.

 

Pročitajte više