Niko Kovač: Jurić je ispao naivan!

NEKADAŠNJI kapetan Niko Kovač pozorno prati sve događaje oko reprezentacije. I u subotu je bio u Maksimiru, ovaj put samo kao navijač i komentator, a nije mu promakao ni istup Ivana Jurića.

Jurić se uoči utakmice s Ukrajincima pomalo nespretno obrušio prvo na svoje mogućnosti, a potom i na reprezentaciju. Što Niko misli o svemu tome?

"Svatko ima svoj stav, ali je najvažniji stav izbornika koji vrednuje učinak igrača. Mislim da uoči tako važne utakmice reprezentaciji treba potpuni mir i koncentracija. Nekome će se to učiniti banalno, ali svaka sitnica može igrača uoči važne utakmice izbaciti iz takta. Zato se u pripremi čini sve da se energija ne prosipa na sporedne stvari. Igrači bili iznenađeni intervjuom i uoči utakmice su o tome razgovarali. Već je to dovoljno da se zaključi kako je intervju plasiran u pogrešno vrijeme. Jurić ima pravo na svoje mišljenje, jedino što zamjeram je trenutak u kojem je dao intervju", rekao je bivši kapetan za Sportske novosti.

Dojam je kako Jurić nije imao zle namjere.

"Ispalo je tako, a kasnije više nije bilo važno je li izvučeno iz konteksta ili ne. Ne poznajem ga dovoljno, ali mislim da nije imao lošu namjeru. No, iskusan igrač od 34 godine ne smije dopustiti da se dovede u takvu situaciju. Bio je neoprezan i naivan."

Na Jurićev intervju je najglasnije reagirao brat Robert koji je veznjaka Genoe prozvao odmah nakon utakmice s Ukrajinom.

"Robi je impulzivan tip i emotivac. Tako se osjećao, a to je iskreno govorio kao kapetan i čovjek o nečemu što je svima zasmetalo. Zašto da dolazimo u situaciju da prije važne utakmice intervju bude predmet prijepora?"

Jurić je rekao kako je Niko, baš poput njega, limitiran igrač.

"Ta se priča uvijek poteže kad se govori o tehničarima i ostalim. No, kako se mogu uspoređivati igrači koji igraju u različitim linijama. Zašto je golman limitiran u odnosu na veznog igrača. Zašto bi defenzivni vezni bio limitiran u odnosu na centarfora? Zašto se njega ne bi smatralo limitiranim ako ima manju moć trčanja? Svaki igrač ima dobre strane i lako je stavljati strijelca ili playmakera u višu kategoriju. Ta bi rasprava trajala u nedogled."

Kovač misli da nas remi s Ukrajinom nije izbacio iz utrke za plasman na SP.

"Iz vrlo povoljne situacije smo prešli u fazu neizvjesnosti i rizika. Prava borba tek slijedi, a već pobjedom protiv Bjelorusije možemo popraviti stanje na tablici. I nama će se otvoriti, moramo samo vjerovati u sebe."

S.T.
Foto: Index

Pročitajte više