Niko Kovač novi je trener Eintrachta

Foto: Eintracht

BIVŠI hrvatski izbornik Niko Kovač novi je trener Eintrachta iz Frankfurta. Dva dana nakon što se njemački prvoligaš zahvalio Arminu Vehu, Kovač je zajedno s bratom Robertom potpisao ugovor do ljeta 2017. godine.

Prvi solo angažman nakon reprezentacije

Kovaču će ovo biti prvi klupski solo angažman. Do sada je u trenerskoj karijeri vodio juniorsku momčad Red Bulla, mladu reprezentaciju Hrvatske, A selekciju Hrvatske s kojom je otišao na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, a izborničku funkciju obnašao je do rujna prošle godine kada ga Zdravko Mamić zajedno sa svojim suradnicima iz vrha HNS-a smijenio zbog dvije loše utakmice.

Doduše, pravi razlog Kovačeve smjene leži u Mamićevim riječima kako je Niko napravio "otklon prema obitelji Mamić". Zato je danas na klupi Hrvatske Ante Čačić.

Težak zadatak za Kovača


Kako bilo, Kovača u Njemačkoj čeka vrlo težak zadatak. Eintracht se ove sezone grčevito bori za opstanak u prvoj ligi. Nakon 25 kola nova momčad hrvatskog trenera leži na 16. mjestu, dva koraka od dna ljestvice, sa svega 24 osvojena boda. Eintracht ne zna za pobjedu od 24. siječnja kada je na domaćem terenu svladao Wolfsburg s 3:2. Od tada su nanizali sedam utakmica bez pobjede.

 

"Kovač pod hitno mora mobilizirati momčad kako bi klub opstao u prvoj ligi. Uvjereni smo da će postići taj cilj", rekao je predsjednik kluba Heribert Bruchhagen.

Hoće li se to promijeniti doznat ćemo već 12. ožujka kada će Kovač debitirati na gostovanju kod Borussije Monchengladbach. 

 

Dobro dosao dragi Trener Niko Kovac kod Eintracht Frankfurt. Mi ti zelimo puno uspjeka kod trog posla kod naseg #SGE

Posted by Eintracht Frankfurt on 8. ožujka 2016

Pročitajte više