Niko Kovač otpisao Kranjčara, pozivi Tomečaku, Leškoviću i Antoliću!

 Foto: Hina

NIKO KOVAČ objavio je popis igrača na koje računa u nastavku kvalifikacija za Euro 2016. U reprezentaciji Hrvatske više nema Nike Kranjčara, a nova lica na popisu su veznjak Dinama Domagoj Antolić, bek Rijeke Ivan Tomečak te njegov suigrač, riječki stoper Marko Lešković. Tomečak je posljednji put bio u krugu reprezentacije kada ju je u kvalifikacijama za Euro 2012. vodio Slaven Bilić.

Važne je pojedince Kovač prepustio Nenadu Gračan uoči velikog derbija u play offu za Euro protiv U21 reprezentacije Engleske. Gračan će na dispoziciji imati Antu Rebića i Tina Jedvaja. Prva utakmica s Englezima igra se u Engleskoj 10. listopada, a uzvrat je u Vinkovcima 14. listopada. 

Kovaču se u kadar, međutim, vraća Ivan Perišić, te će biti vrlo zanimljivo vidjeti kako će u narednim utakmicama izgledati hrvatski vezni red. Perišić se u momčad vraća kao najbolji Kovačev igrač s brazilskog Mundijala. Nakon slomljenog ramena oporavio se brže od očekivanja. Igrao je protiv Herthe 20-ak minuta, a za vikend ga čeka jači test s Werderom. 

Do Bugarske će spreman biti i Mario Mandžukić, koji sa slomljenim nosom, ali potpuno zaštićen karbonskom maskom, trenira u punom pogonu. 

S Kovačevog vrtuljka brzopotezno ispali Sharbini, Pjaca i Pašalić 

U odnosu na kadar za neslavno otvaranje kvalifikacija s Maltom na Kovačevom popisu nema Anasa Sharbinija, Marka Pjace ni Marija Pašalića. Nema više poziva ni Malešu i Močiniću, potpuno su otpisani i Sammir te Gordon Schildenfeld, a je li i Milan Badelj? Ni on nije među kandidatima na Kovačevom vrtuljku.

Izbornik se još nema potrebu javno zahvaliti Niki Kranjčaru, iako je jasno da dugogodišnji reprezentativac koji i dalje zabija krasne golove u Premiershipu, Kovaču više nije potreban. 

Hrvatsku u nastavku kvalifikacija čekaju susreti s Bugarskom u Sofiji 10. listopada te Azerbajdžanom u Osijeku 13. listopada. Ulaznice za Sofiju već se mogu kupiti putem HNS-ovog weba. Za hrvatske navijače osigurano je nešto manje od tri tisuće ulaznica za ovo vruće gostovanje. 

POPIS REPREZENTATIVACA

Vratari: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Hajduk), Ivan Vargić (Rijeka)

Braniči: Darijo Srna (Šahtar), Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Dejan Lovren (Liverpool), Ivan Strinić (Dnipro), Šime Vrsaljko (Sassuolo), Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Marko Lešković (Rijeka), Hrvoje Milić (Rostov), Ivan Tomečak (Rijeka)

Vezni igrači: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mateo Kovačić (Inter), Marcelo Brozović (Dinamo), Danijel Pranjić (Panathinaikos), Domagoj Antolić (Dinamo), Alen Halilović (Barcelona B), Ivan Perišić (Wolfsburg)

Napadači: Mario Mandžukić (Atletico Madrid), Ivica Olić (Wolfsburg), Nikica Jelavić (Hull City), Andrej Kramarić (Rijeka), Duje Čop (Dinamo)

>>> Uskoro opširnije i reakcije! 

Pročitajte više