Niko Kranjčar osmi na izboru za najboljeg mladog europskog nogometaša

TRIDESET nogometnih komentatora dobilo je zadatak izabrati najboljeg mladog nogometaša u Europi, a Niko Kranjčar završio je na osmom mjestu koje dijeli s još trojicom nogometaša.

Izbor za najboljeg mladog nogometaša organizirao je torinski TuttoSport, a listu od 40 nogometaša za koje se glasalo sastavio je Massimo Franchi, jedan od članova žirija u izboru najboljeg nogometaša Europe, prenose Sportske novosti.

Uvjet za kandidaturu je da nogometaš nije rođen ranije od 1. siječnja 1983. godine, i da igra u prvoj ligi. Članovi žirija svoje su glasove mogli dati osamnaestorici nogometaša, dok su njih 22 ostajali bez glasova.

Zanimljivo je da je Niko Kranjčar jedan od najmlađih nogometaša koji su izabrani, a on i Bugarin Bojinov jedini su nogometaši čiji klubovi ne spadaju u vrh europskog nogometa.

Ostali nogometaši igraju u najjačim europskim ligama, a nastupaju za svoje klubove i u Ligi prvaka.

Da je Niko zaigrao u A reprezentaciji i da je Dinamo nešto napravio u Europi, Niko bi vjerojatno puno bolje kotirao. No, i ovo je puno. Vrijednost svakog od prvih 10 nogometaša mjeri se u desetak milijuna eura.

Za "Baby d´oro" (doslovnim prijevodom Zlatna beba), izabran je Ajaxov nogometaš Rafael Van der Art, drugo mjesto zauzeo je Wayne Rooney, igrač Evertona, a treći je Christiano Ronaldo, Portugalac iz Manchestera.

Niko dijeli osmo mjesto s Portugalcem Quaresmaom iz Barcelone, Egipćaninom Midoom i Rusom Sičevim, oba iz Marseillesa.

Pročitajte više