Niko: Moskva mi se baš i ne sviđa, a u Engleskoj me ne žele

SAGA o odlasku Nike Kranjčara iz Dinama svoj bi završetak trebala dobiti do kraja tjedna. U Zagreb je u ponedjeljak doputovao i sportski direktor Hajduka Igor Štimac, koji je odmah po dolasku na aerodrom Pleso znakovito najavio kako će u Zagrebu ostati "dokle god bude trebalo".

Kako pišu Sportske novosti, službena ponuda Hajduka u Maksimir bi trebala pristići u srijedu, termin koji je je Štimac dogovorio s Nikinim menadžerom Dinom Pokrovcem.

"Moja ponuda, ponuda Hajduka, odavno je na stolu i tu nema nikakvih tajni. Sve se zna i nema novosti. Priznajem da bih do srijede, četvrtka, konačno htio znati na čemu smo i hoće li Niko postati Hajdukovac." – kratko je izjavio Štimac po dolasku u Zagreb.

Niko i dalje trenira pod budnim okom trenera Dinamovih kadeta, Vinkom Šakom, a nakon treninga u ponedjeljak kratko je razgovarao s novinarima. Na pitanje sviđa li mu se kombinacija s Moskvom (u igri su CSKA i Spartak), Niko je odgovorio: "Ne baš".

Upitan o mogućem odlasku u Portsmouth, koji je nedavno preuzeo Velimir Zajec, Niko je diplomatski odgovorio kako bi želio zaigrati na Otoku, ali i kako je pročitao da ga tamo baš i ne žele.

Naime, iz kluba srpskog tajkuna Milana Mandarića došla je informacija kako bi Niko do ljeta bio na posudbi, a jedan od glavnih Nikinih uvjeta je sigurno mjesto u prvoj momčadi, tako da od igranja u Portsmouthu najvjerojatnije neće biti ništa.

Dino Pokrovac sve je "zaključaniji" u razgovorima s predstavnicima medija, pa je tako u ponedjeljak samo kazao kako će se sve znati do kraja tjedna, kad će nakon potpisivanja novog Nikinog ugovora biti organizirana press konferencija. Upitan o ponudi Igora Štimca, Pokrovac je tajnovito odgovorio: "Štimac zna što treba napraviti ako želi da Kranjčar postane igrač Hajduka."

Direktor Dinama Damir Vrbanović indirektno je najavio kako će klub iz Maksimirske 128 blokirati eventualni Nikin transfer u Hajduk.

"U Nikinom ugovoru piše da se transfer može ostvariti ako budući klub na Dinamov račun iskrca 3 milijuna eura. Ali slijedi najbitnije, samo ako se radi o inozemnom klubu! Dakle, ako Dinamo ne dopusti, Kranjčar ne može u Hajduk." – izjavio je Vrbanović, direktor kluba u kojem su donedavno tvrdili kako ne mogu komentirati mogući Kranjčarov odlazak u Hajduk jer službena ponuda s Poljuda još nije došla.

Pročitajte više