Niko potpisao za Portsmouth!

NIKO KRANJČAR potpisao je četverogodišnji ugovor s engleskim premierligašem Portsmouthom, ekskluzivna je informacija koju je Index saznao od glasnogovornice kluba s Pompeya Helen Wood.

Vulić: Niki svi trebaju skinuti kapu i ispričati mu se

Potvrda o potpisu ugovora stigla je i s Nikine strane, a njegov odvjetnik Emil Žgur još nije želio precizirati o kolikom se iznosu radi.

"Niko je zadovoljan i sretan potpisanim ugovorom. Nisam bio prisutan za vrijeme pregleda, jer sam dovršavao papirologiju. Ugovor je potpisan na četiri godine, a kako bi objavio točan iznos transfera moram zatražiti odobrenje Hajduka." - izjavio je u razgovoru za Index odvjetnik Nike Kranjčara Emil Žgur.

Kranjčar je ugovor potpisao nakon što su odobrenje dali liječnici Portsmoutha Nigel Cellars i Gary Sadler, koji su u četvrtak poslijepodne doputovali u Zagreb te s Kranjčarem napravili pregled.

Lokacija na kojem je Niko pregledan ostala je tajanstvena, no pregled je trajao vrlo kratko, jer liječnici su s Plesa na sastanak s Nikom krenuli oko 16 sati, a ugovor je potpisan nakon nešto više od dva sata.

Nakon što je i posljednja prepreka otklonjena, Niko je zdrav i spreman za igru u Premiershipu, ugovor je potpisan elektronskim putem.

Doznajemo kako će Niko na Portsmouthovom dresu nositi broj 19, isti koji ima u reprezentaciji. U Hajduku je imao broj 10. Za Splićane je od 2004. godine odigrao 48 utakmica i zabio 14 golova, dok je u Dinamu od 2001. do 2004. godine zabio pet golova više, ali u 85 susreta.

22-godišnji Zagrepčanin trebao bi dobiti oko milijun eura po sezoni, a pretpostavlja se da će Englezi Hajduku isplatiti između 4,5 i 5 milijuna eura.

Kranjčar je prošle sezone za Hajduk zabio deset golova, dok je u pet kola HNL-a ove sezone postigao tri gola. Od hrvatskog prvenstva oprostio se u "jadranskom derbiju" protiv Rijeke, koji je odlučio u 28. minuti golom iz slobodnog udarca.

U Portsmouthu će mu društvo praviti Ivica Mornar, koji je na Fratton Parku od prošle sezone.

"Niko - hrvatska zvijezda"

Najskuplji transferi otkako je hrvatske lige

Igor Tudor je 1998. godine iz Hajduka prešao u Juventus za današnjih 3,7 milijuna eura, Ivica Olić za 4 milijuna eura otišao u CSKA 2003. godine, a Silvio Marić je 1998. godine otišao u Newcastle za 4,55 milijuna eura.

Za 5,35 milijuna eura u Celtic je iste godine prešao robusni centafor Dinama Mark Viduka, dok je Igor Bišćan u Liverpool godinu dana ranije otišao za 8,25 milijuna eura.

2001. godine Boška Balabana je Aston Villa platila 9 milijuna eura, dok je Dario Šimić je 1998. godine Maksimir zamijenio San Sirom za 11 milijuna eura.

Pročitajte više