Nikola Jurčević novi trener Slaven Belupa

BIVŠI trener Dinama i bivši reprezentativac Nikola Jurčević, od danas je i službeno novi trener koprivničkog prvoligaša Slaven Belupa. Jurčević je trenersku palicu preuzeo od Branka Karačića koji je nakon remija u Puli svoj mandat dao na raspolaganje Upravi kluba.

Bivši trener Branko Karačić rekao je za Index.hr kako je zadovoljan rezultatom koji je klub postigao u posljednoj godini dana od kada sjedi na trenerskoj klupi, a prvo što želi poduzeti u nadolazećem razdoblju jest odlazak na odmor.

O razlozima ovosezonskog neuspjeha Karačić nije želio otvoreno govoriti jer smatra da je sada iluzorno pričati o stvarima koje je nemoguće promijeniti, međutim otkrio je kako je nemoguće kvalitetno igrati u nacionalnoj ligi sa šest napadača. Dodao je da su u klubu postojale još neke stvari s kojima se nije mogao nositi, ali o tome također nije želio više reći.

Bivši je trener zahvalan Upravi na ukazanom povjerenju, a posebno predsjedniku Miroslavu Vitkoviću. S bivšim klubom je ostao u dobrom odnosu, a o svojoj budućnosti trenutno ne zna ništa.

"Uzet ću si 7-10 dana odmora, a nakon toga ćemo vidjeti što će biti. U sportu vam je tako, nikad ne znate što vam donosi sutra." - zaključio je Karačić.

Nogometaši Slaven Belupa danas su odradili prvi trening s novim trenerom, a Karačićev nasljednik je za Index.hr rekao kako mu je prvi cilj snimiti stanje u momčadi i što prije izvući klub s dna ljestvice na kojem se trenutno nalazi.

Jurčević ističe kako su Koprivničanci momčad koja ima potencijala, a trenutno je potpuno okrenut sutrašnjoj utakmici u Vinkovcima, te prolasku u Ligu za prvaka.

Slaven Belupo od početka sezone nije niti jednom pobijedio, a u dosadašnja četiri kola 1. HNL zabilježio je dva poraza i dva remija. U 5. kolu Farmaceute očekuje utakmica u Vinkovcima gdje gostuju kod Cibalije.

Pročitajte više