HRVATSKI NOGOMETAŠI

Nikola Vlašić dobio najveće priznanje u karijeri

Foto: Getty Images

NIKOLA VLAŠIĆ izabran je za nogometaša godine u Rusiji u najvećem sportskom izboru u zemlji, podijeljenom na četiri razine.

O pobjedniku odlučuju glasovi 16 najuglednijih ruskih trenera, 16 najuglednijih sportskih direktora i menadžera, 16 novinara najuglednijeg ruskog sportskog portala Sport express te čitatelja istog tog portala.

Veliko priznanje

Ovo je najveće individualno postignuće hrvatskog nogometaša u karijeri, a posljednji Hrvat koji je sličnu nagradu dobio u nekoj europskoj ligi je Darijo Srna kojeg su Ukrajinci nagradili 2010. godine dok je igrao u Šahtaru.

Vlašić je u izboru pobijedio sve igrače iz ruske lige, ali i sve Ruse koji igraju u inozemstvu, a koji su također bili nominirani u ovom izboru. 

Hrvatski veznjak izabran je kao najbolji po mišljenju trenera, sportskih direktora, novinara i gledatelja, dakle u sve četiri kategorije. Vlašić je osvojio 251 bod, Aleksej Mirančuk 113, a treći je bio Roman Zobnin sa 106 bodova.

Loša godina ga nije spriječila

Njegov CSKA odradio je lošu godinu, u prvenstvu je završio četvrti pa ovu stanku dočekao kao uvjerljivo drugi, a u Europa ligi je potpuno podbacio u skupini s Dinamom, Wolfsbergerom i Feyenoordom, ali se hrvatski nogometaš toliko isticao da je morao dobiti nagradu.

U ovom trenutku Vlašić je s osam pogodaka četvrti strijelac Lige, a prvi na ljestvici su Džjuba i Azmoun sa samo tri gola više. Kad su asistencije u pitanju, Vlašić ih ima pet i prvi je u poretku u ligi. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Pročitajte više