Nikola Vujčić piše povijest Eurolige!

POSLJEDNJE utakmice 1. kola Eurolige sa sobom su donijele novog rekordera. Kako piše na službenim stranicama Eurolige, nije teško pretpostaviti iz kojeg kluba on dolazi. Igrač izraelskog Maccabija i naš reprezentativac Nikola Vujčić ušao je u povijest kao prvi košarkaš koji je u euroligaškoj utakmici postigao triple - double.

Dakle, Vujo je u 32. minute igre protiv poljskog Prokoma, upisao dvoznamenkasti broj koševa (11), asistencija (11) i skokova (12). Nakon što je na američkoj turneji odveo Macabbi do povijesne pobijede nad klubom iz NBA obitelji, Vujo je bio glavni "krivac" za prve bodove u Euroligi.

Proradio je u drugoj četvrtini i Maccabi je došao do prednosti od 9 koševa. Uz našeg kapetana u redovima izraelske momčadi briljirali su i Kirk Penny sa 19 koševa i Jamie Arnold sa 17. Redove Prokoma predvodio je Istvan Nemeth sa 17, te Adam Wojcik i Goran Jagodnik sa 14 postignutih koševa.

Anthony Parker susret je otvorio tricom i podsjetio Poljake da su došli u goste braniteljima naslova. No, košarkaši Prokoma nisu se predali. U prvoj četvrtini spriječili su otvoreni šut domaćina koji, pak, nisu uspjeli nametnuti željeni ritam. Uz pomoć raspoloženog Nemetha i nekoliko njegovih skokova, Prokom je došao u prednost od 7 koševa.

Vujčić je početkom druge četvrtine konačno izmamio osmijeh na lice trenera Pinia Gershona. Naš košarkaš bio je glavni motor Maccabija i s nekoliko sjajnih poteza preokrenuo je utakmicu u korist svoje momčadi.

Na početku treće četvrtine Vujo je ušao u seriju od 6 koševa i odveo Maccabi na velikih plus 16. Do kraja susreta vodstvo se samo povećavalo i Poljski košarkaši su pognutih glava, potpuno deklasirani, napustili parket dvorane

Osim Vujčića, na europskoj košarkaškoj sceni našli su se i Nikša Prkačin koji je u u pobjedi svog Efes Pilsena nad Armani Jeansom upisao 7 koševa i 3 skoka. Marko Popović u igri je proveo 13 minuta, uz skor od 2 koša, skok i asistenciju.

Čak niti 12 skokova Andrije Žižića nisu pomogla Olimpyacosu da dođe do pobjede nad Barcelonom. Real Madrid slavio je protiv Unicaje, a naš Marko Tomas postigao je 6 koševa, 3 skoka i dvije asistencije. Joško Poljak je postigao dva koša u porazu Union Olimpije od Žalgirisa.

Pročitajte više