HNL

Nikoličius: Za Livaju smo odbili ponude od 7 i 8 milijuna eura

Foto: Miroslav Lelas/Pixsell

HAJDUK je ove sezone napravio ozbiljan posao u prijelaznom roku. Nakon što su ljetos zadržali Marka Livaju i doveli još nekoliko igrača, Hajdukovi ljudi su i ove zime napravili zaista jako dobar posao. Navijače je raspametio dolazak Nikole Kalinića, koji je iz Verone stigao kao slobodan igrač, a na posudbu je iz Benfice stigao stoper Ferro, koji je nekad vrijedio 60 milijuna eura. Stigao je i Mikanović, ali najveći utjecaj na momčad Hajduka imao je Lukas Grgić.

On je iz LASK-a stigao za samo 100.000 eura i odmah je pokazao da je uz Krovinovića najbolji Hajdukov vezni igrač. Ferro je omogućio Dambrauskasu da promijeni sustav jer sad ima tri solidna stopera, a istovremeno je Hajduk nešto i zaradio jer je prodao Ivkovića i Jakoliša. U razgovoru s novinarima u Splitu Mindaugas Nikoličius otkrio je detalje prijelaznog roka.

"Odbili smo veliku ponudu za Livaju"

"Nije problem sad prodati. Imamo puno upita, ali vjerujemo u našu momčad. Biuka, Ljubičića i sve igrače vidimo u opciji. Imali smo zadnjeg dana prijelaznog roka ponudu za Jana Mlakara, ali ne želimo u važnom periodu za Hajduk prodati igrača koji nam treba. Također smo imali ponude od 7 i 8 milijuna eura za Marka Livaju, ali nismo željeli ni početi s razgovorima o tome", rekao je.

Na upit odakle su stigle ponude za Livaju, kratko je odgovorio: "Reći ću samo, iz lige Petice, ali i s drugog kontinenta. No kod Marka je to bilo jednostavno - nije želio ni čuti. Nevjerojatno je kakav je to vrhunski igrač i osoba."

Osvrnuo se i na slučaj Perišić. Svi navijači Bijelih sanjali su veliki povratak. "Jedina istina je da s Perišićem nemamo komunikaciju. Nemam na to nešto više za dodati", rekao je sportski direktor Hajduka.

"Svi smo mislili da će Kalinić doći sljedećeg ljeta i jako smo sretni što je prelazak sada realiziran. Radi se o velikom igraču, takav čovjek nam je trebao. On je već u prvom razgovoru izrazio želju da opet obuče Hajdukov dres. Taj kontakt davno je ostvaren", zaključio je.

S Goricom nisu bili u kontaktu oko Lovrića

"Da se razumijemo, Lovrića jako dobro poznajem i sretan sam zbog njega jer mu je taj iskorak u karijeri trebao. To je na kraju ispao Osijek, ali mogao je biti i neki drugi klub. Nikad nisam s Goricom pričao o njemu", kazao je.

Na upit o tome može li Hajduk do titule, bio je jasan: "Imamo četiri ozbiljne momčadi u Hrvatskoj, gdje svaka ima svoje šanse i nadu. Tri još žele i Kup. Taj igrački roster, kojega sada imamo u Hajduku, daje nam nadu da možemo osvojiti prvenstvo i Kup. Vidjet ćemo što će biti na kraju. Ja bih želio da budemo prvi, a ne četvrti."

"Četvrto mjesto bi bilo neuspjeh i razočaranje. Rijeka, Osijek i Dinamo imaju dobre momčadi, a Dinamo još i iskustvo osvajanja prvenstava. Svi imaju svoje adute", dodao je čovjek kojeg mnogi smatraju arhitektom ovog Hajduka.

Pročitajte više