Ništa od dvoboja Blanke Vlašić i Ariane Friedrich u Arnstadtu

OD NAJAVLJIVANOG dvoboja između Blanke Vlašić i Ariane Friedrich na subotnjem mitingu u Arnstadtu neće biti ništa. Njemačka atletičarka otkazala je, naime, nastup zbog ozljede leđa. Tako će Blanka sa svojom najvećom suparnicom u skoku u vis, po svemu sudeći, ove zime odmjeriti snage samo na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Dohi idući mjesec.

Uz žaljenje što njegova učenica neće nastupiti, trener Günther Eisinger je poručio: "Ariane je željela pobijediti na dva najjača mitinga ove zime, u Arnstadtu i Eberstadtu. Na treninzima je bila bolja nego ikada. Ove godine ponovno može izazvati Blanku Vlašić."

A u izostanku europske dvoranske prvakinje, najbolja hrvatska atletičarka će na 34. izdanju mitinga Skok u vis uz glazbu najopasniju suparnicu imati u Talijanki Antonietti di Martino, a nastup su, između ostalih, najavile i Ruskinje Irina Gordjejeva, Viktorija Kljugina i Svjetlana Školina.

Blanka je, podsjetimo, zbog viroze otkazala nastupe u New Yorku i Göteborgu, ali u Arnstadtu, u kojem je prije četiri godine Kajsa Bergqvist postavila još uvijek aktualni svjetski dvoranski rekord (2.08), trebala bi skakati.

Pročitajte više