Ništa od medalje za Natašu Vezmar

HRVATSKA taekwondašica Nataša Vezmar eliminirana je sa olimpijskog turnira nakon poraza u 2. kolu od Jordanke Nadin Dawani 5:4 na bodove.

Dvadesetosmogodišnja Bjelovarčanka poražena je od 18-godišnje Jordanke, od koje je izgubila i lani na kvalifikacijskom turniru u Parizu. Nataša je u prvoj rundi vodila sa 1:0, nakon druge je rezultat bio poravnat (3:3), da bi u odlučujućoj rundi suci očigledno oštetili europsku prvakinju i svjetsku doprvakinju.

Jordanki su posve nezasluženo bodovali dva udarca, koja su joj i donijela pobjedu, dok našoj najboljoj taekwondašici nisu priznali čisti bod, koji bi svakako promijenio tijek dvoboja.

Poput Sandre Šarić u subotu, taekwondašica koja je pobijedila Vezmar izgubila je u polufinalu protiv Francuskinje Myriam Baverel sa 5:3, pa je nestala šansa da se kroz repesaž dođe do borbe za broncu.

"Nemam sebi što predbaciti, niti ja, niti moj trener. Zadovoljna sam svojim nastupom i ne sjećam se da sam napravila neku fatalnu grešku. Moj poraz ide na dušu nekog drugog, kojeg neću imanovati.

Slažem se da postoje lakši i teži sudački kriteriji, ali bi oni trebali biti isti za sve. Ne sjećam se da me pogodila više od tri puta, ja sam svakako zaradila više bodova.

To se nama često događa, skoro smo se navikli. Jordanka nije takva klasa kao Kineskinja ili Francuskinja, ona protiv mene nije čak ni napadala.

Znala sam da Jordanka nema previše šansi protiv Francuskinje i da su za mene Olimpijske igre završene", kazala je Vezmar, koja je jedina od svih 16 natecateljica bila slobodna u 1. kolu.

                                         Izvor fotografije: FAH

Pročitajte više