Nisu nepobjedivi: Balić može napraviti čuda kada ga Gille ne čuva!

HRVATSKA i Francuska pišu jednu od najljepših rukometnih priča. To je rivalstvo kakvo smo nekada imali sa Šveđanima u zlatnim devedesetim rukometnim godinama. Jače je i od priče s Dancima s kojima smo igrali povijesne utakmice, gubili i osvajali odličja.

> Hrvatsko srce opet presudilo - idemo po zlato!

> Červar: Francuzi su jači od nas, kvalitetom ćemo ih stići tek za dvije godine

> Vori: Noćas već spavamo s medaljom

> Protiv Francuza bez Vedrana Zrnića

> Ogorčeni Poljaci: Ako nova pravila dozvoljavaju izbijanje zubi, moramo čestitati EHF-u!

> Francuzi optimistični: Ne možemo biti motiviraniji za utakmicu s Hrvatskom

> Hoće li Hrvatska u Srbiji braniti četvrto zlato s velikih natjecanja?

Nadmudrivanje Line Červara i Claudea Oneste ipak je poglavlje za sebe. Olimpijski i svjetski prvaci preko nas će večeras tražiti i svoje europsko zlato. Za razliku od Hrvatske, Francuzi su ga arhivirali 2006. godine, od kada i kreće njihova dominacija. Porazili su nas na SP-u u Njemačkoj, zatim u Pekingu, gdje su uzeli zlato, pa na domaćem terenu u Zagrebu u finalu SP-a. Večeras slijedi novi obračun u kojem Francuzima prepuštamo ulogu favorita. Nakon dugo vremena protiv čeličnih Francuza nemamo što izgubiti. Velimir Kljaić tvrdi da i u tome leži naša šansa. Razgovor smo ipak počeli s Poljacima. 

"Ma kako ne bih bio zadovoljan. Odlično, odlično... Završilo je sjajno. Istina je, što sam rekao i u prijenosu jest da u prvom poluvremenu  nismo imali protok lopte. Hrvali smo se njihovom visinom, a to tako ne ide. Kada je proradila naša obrana i kada smo se počeli kretati, prelomili smo utakmicu."

Protiv Francuske će trebati dimenzija više.

"Veliki je plus što nema Bertranda Gillea koji se ozlijedio. Balić tu može napraviti čuda, stvoriti neki višak. Zna se kako Gille inače čuva Balića. Ma Francuzi nisu nepobjedivi, Islanđani su se držali protiv njih pola sata, a onda im je ponestalo snage i ideje. Bit će teško, i sve se mora poklopiti - obrana, Alilović, to je ključ."

Pročitajte više