TAEKWONDO

"Nitko kao Marjan iz Splita!" Splićani bakljadom dočekali prvakinje Europe

Miroslav Lelas/PIXSELL

NAKON Europskog prvenstva u taekwondou, održanog u bugarskoj Sofiji, u Hrvatsku je stiglo pet medalja: tri zlatne i dvije brončane.

Čak četiri od njih naći će svoje mjesto u vitrinama najtrofejnijeg hrvatskog sportskog kluba, taekwondo kluba Marjan iz Splita.

Matea Jelić, Bruna Vuletić i Lena Stojković postale su prvakinje Europe, a Ivan Šapina osvojio je europsku broncu. Ekipi Marjana pridružila se s brončanom medaljom i Doris Pole iz zagrebačke Dubrave.

U Splitu je jučer održan doček članicama Marjana, koji bi bio puno žešći da na snazi nisu protuepidemiološke mjere. No unatoč pandemiji Splićani su prvakinjama priredili dan za pamćenje. Zlatne djevojke dočekali su članovi kluba, njih 20-ak, koji su u zračnoj luci Resnik stali u špalir i zapalili baklje i dimne kutije u čast velikog uspjeha. Skandiralo se: "Nitko kao Marjan iz Splita".

"Ma, nama ovo nije normalno"

"Još nisam svjesna rezultata, iako smo u klubu naučeni na velike stvari. Želimo još medalja, već za tjedan dana je novo natjecanje, a što se slavlja tiče, to je to", kazala je 21-godišnja Bruna Vuletić, koja je dosad osvajala kadetsko, juniorsko i seniorsko europsko zlato.

"Znate, nama ovo nije normalno, dugo smo bez treninga i jedva čekamo nazad u dvoranu. Već sutra imamo dva treninga", dodala je Bruna.

Kninjanka Matea Jelić, hrvatska predstavnica u Tokiju, imala je težak put do plasmana na Olimpijske igre, a na Europskom prvenstvu pobijedila je dvije velike suparnice: Magdu Wiet iz Francuske i Lauren Williams iz Velike Britanije.

"S njima se stalno susrećem, to su cure koje su u svjetskom vrhu. Ostavila sam srce u Bugarskoj, ali moram još više raditi. Nisam zadovoljna kako sam se borila", kazala je Matea, koja je imala samo 18 godina kada je osvojila europsko srebro 2016. godine, svoju prvu veliku medalju.

Pročitajte više