HNL

"Nitko nije dobar kao on. Boljeg igrača u karijeri nisam vidio"

Foto: Igor Šoban / Pixsell

POČETKOM rujna Sammir je potpisao za Lokomotivu. Brazilac se vratio u HNL i trebao je debitirati u prijateljskoj utakmici protiv Orijenta u Rijeci. Međutim tad nije bio ni doputovao s ekipom na kultnu Krimeju, a razlog je bila ozljeda.

Odmah su krenule priče i špekulacije o tome da je Sammir potrošena roba. Kakav je to igrač ako nije uspio doći na premijeru, i slično. U razgovoru za Index trener Lokomotive Goran Tomić brzo je raspršio takve glasine i potvrdio da je zapravo dobio veliko pojačanje.

"Ne trebamo puno pametovati o njemu. Igrač je visoke kvalitete, dobro izgleda i uvjeren sam da će biti pojačanje za nas. Vidim ga odmah iza Budimira kao klasičnu desetku. To je njegova najbolja pozicija. Bit će naš najjači adut, treba ga prvo postepeno prilagođavati i uvoditi, ali uvjeren sam da će kroz nekoliko tjedana biti u punom ritmu", rekao je Tomić početkom rujna za Index.

Legenda HNL-a debi u povratku doživjela je u remiju bez golova protiv Gorice. Bilo je to svojevrsno zagrijavanje za ono što slijedi. Sammir je eksplodirao u narednom kolu i režirao preokret kojim je Lokomotiva zadala težak poraz Osijeku zbog kojeg je smijenjen trener Dino Skender.

"Sammir je skroman, miran i samozatajan. Donio nam je ozbiljnost"

Brazilac je upisao dvije asistencije, odigrao utakmicu na vrhunskoj razini i najavio da se u HNL nije došao odmarati i šlepati uz druge, nego igrati ozbiljan nogomet.

"Apsolutno sam zadovoljan Sammirom. Kada smo ga dovodili, bilo je svakakvih priča da je ovakav ili onakav, na razne načine su me pripremali na njegov dolazak, ali otkako je s nama mogu govoriti samo u superlativima. Sjajan je mladić, skroman, miran i samozatajan. Profesionalno odrađuje sve što mu se kaže, ima sjajan odnos sa svim suigračima i pravo je osvježenje u svlačionici.

Donio nam je ozbiljnost, ima karijeru iza sebe i puno nam znači njegovo iskustvo. On je igrač kakav je trebao našem sustavu, povezuje naše linije i spaja obranu i napad. Sjajnim loptama hrani naše brze napadače. Nema uopće dvojbe da će se puno toga okretati oko njega", oduševljeno je za Sportske novosti govorio o svom najboljem igraču trener Tomić.

"Nitko nije dobar kao Sammir"

Sammiru sad predstoji utakmica protiv njegovog Dinama, čiji je najtrofejniji igrač. Na Maksimiru je proveo gotovo osam godina i s Modrima osvojio sedam naslova prvaka i pet kupova.

Za Dinamo je odigrao 261 utakmicu, postigao 60 i namjestio 59 golova. 

"Ima veliku ambiciju i bit će jako motiviran za taj dvoboj. Iako je Dinamo veliki favorit, mi ćemo imati što za reći."

Trener Lokomotive ističe da nije vidio boljeg igrača u karijeri.

"Definitivno, tijekom karijere igrao sam s odličnim igračima, trenirao odlične igrače, ali nitko nije dobar kao Sammir. Po svemu što pokazuje na treninzima i po shvaćanju nogometa, apsolutno je najkvalitetniji igrač s kojim sam se susreo tijekom karijere. Pravo je bogatstvo imati ga u svlačionici, donio nam je dimenziju više."

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više