Nizozemci željeli igrati, ali Nijemce je bilo strah

Foto: Guliver Image/Getty Images

PRIJATELJSKA utakmica Njemačke i Nizozemske otkazana je sinoć zbog straha od terorizma u Hannoveru. Na kraju je njemačka policija otkrila da nije pronađen nikakav eksploziv u blizini stadiona, kao što se nagađalo.
 
"Nije bilo sumnjivih predmeta i nije pronađen nikakav eksploziv", izvijestila je policija, a njemački mediji javljaju da je njihove nogometaše bilo strah igrati, pogotovo što su u petak na Stade de Franceu igrali protiv Francuske kada su teroristi pokušali unijeti bombe na stadion.
 
"Dva-tri igrača Njemačke rekla su mi prije nego što je susret otkazan da ne žele igrati. Naravno, neću ih imenovati", otkrio je ZDF-ov reporter Boris Büchler.
 
 
 
Nizozemci su, pak, željeli igrati, a da se utakmica neće odigrati saznali su na putu prema stadionu.
 
"Htjeli smo igrati iz simboličnih razloga, da pošaljemo poruku. Nažalost, nije se dogodilo", rekao je direktor nizozemskog saveza Bert van Oostveen, kojeg nije bilo strah nakon što je saznao da postoji mogućnost terorističkog napada.
 
"Zajedno s njemačkom momčadi, vraćeni smo na sigurno. Potom smo brzo odlučili napustiti hotel. Nisam stručnjak za terorizam pa smo slušali vlasti. Strah? Ja se nisam bojao, ne znam za igrače."
 

Pročitajte više